23.03.2015 14:04

Ķekavā sveikti Jauniešu gada balvas laureāti

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sestdien, 21. martā, Ķekavas novada Doles Tautas namā "Jauniešu gada balva 2014" apbalvošanas ceremonijā, kam tika dots skanīgs nosaukums "Zvaigznes iemirdzas Ķekavā", tika sveikti talantīgākie jaunieši, aizrautīgākie skolotāji, atbalstītāji un iestādes.

"Ķekavas novada Jauniešu gada balva ir pasākums, kurā jaunieši izvirza savus līderus, atbalstītājus un iedvesmotājus titula iegūšanai. Laureātus izvirza paši jaunieši, novada skolās balsojot par tām personībām, kas viņus iedvesmo. Vienlaikus tiek noteikts arī aizvadītā gada vērienīgākais notikums un uzteikti jauniešiem draudzīgākie uzņēmēji," portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja Ķekavas jauniešu iniciatīvu centra pārstāve un pasākuma organizatore Dana Babiļonoka.

Šogad nominācijā "Talantīgākais jaunietis" balvu ieguvu jaunais skrituļslidotājs un piruešu meistars Dominiks Lapsa. Bet BMX braucējs Kristaps Ezītis tika atzīts par gada sportistu.

Nominācijā "Foršākais skolotājs" balvu ieguva Daugmales pamatskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja Ilze Jasinska, Ķekavas vidusskolas vēstures skolotājs Jānis Bebers un Baložu vidusskolas fizikas un dabas zinību skolotāja Tatjana Druka.

Tika vērtēts arī novada domes deputātu paveiktais jauniešu labā, un nominācijā "Jauniešu deputāts" balvu ieguva Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks. Savukārt pērn maijā aizvadītās Ķekavas novada bērnu sporta spēles kļuva par gada notikumu.

Par jauniešiem draudzīgākajiem veikaliem tika atzīts tirdzniecības centrs "Liiba" un veikals "Mego" Baložos. Savukārt tīkamākās vietas, kur ieturēt pusdienas, jauniešuprāt, ir picērija "Ņamma" un kafejnīca "Mario".

D. Babiļonoka teic, ka pasākums "Jauniešu gada balva" ir ļoti gaidīts notikums. Lai gan šāda apbalvošanas ceremonija Ķekavā notika tikai otro gadu, jauniešu interese par pasākumu ir liela.

"Šogad saņēmām vairākus simtus anketu, kurās jaunieši izteica savu vērtējumu par to, kas ir pelnījis iegūt balvu astoņās nominācijās. Arī sacensību gars ir jūtams, jo vairākās anketās par gada nozīmīgākajām personībām tika atzīti vieni un tie paši cilvēki. Tas liecina, ka šis cilvēks tik tiešām jauniešus iedvesmo un tiek augstu vērtēts," sacīja D. Babiļonoka.

Vienlaikus viņa norādīja, ka Jauniešu gada balvas pasākumā piedalās virkne talantīgu un aktīvu novadnieku – gan jaunie hip-hop mākslinieki un mūziķi, gan dejotāji un sportisti. Pasākums ir kupli apmeklēts, un tā organizēšanā iesaistās jaunie ķekavieši.