16.05.2012 10:37

Skolniece no Siguldas ar Āboltiņu un Druvieti apspriež patriotisma mācīšanu skolās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Anna Alvīne Vītola kopā ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu. Anna Alvīne Vītola kopā ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu. Saeimas arhīvs

2. Jauniešu Saeimas darbā Rīgā 100 jauno deputātu vidū bija arī siguldiete Anna Alvīne Vītola.

Kopā ar Siguldas Valsts ģimnāzijas 11.b klases skolnieci Annu Alvīni uz Jauniešu Saeimu devās arī 10.a klases skolēns M. Mamedovs. Skolēni nopietni gatavojās, lai kandidētu uz  deputāta vietu 2. Jauniešu Saeimā. 

Sēdes laikā sagatavots un iesniegts pieteikums par jauniešu līdzdalību un iespējām veikt brīvprātīgo darbu. Par šo ideju un tās izklāstu notika balsošana internetā.

Jauniešu Saeimas plenārsēdi vadīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. Lai labāk sagatavotu noslēguma deklarāciju, jaunieši darbojās komisijās. Anna Alvīne piedalījās izglītības un kultūras komisijā, ko vadīja Ina Druviete. Interesantākie ierosinājumi tika izteikti par stipendiju ieviešanu vidusskolās un patriotisma mācīšanu.

Kad deklarācijas projekts bija apspriests un izvērtēts, visi pulcējās Saeimas sēžu zālē un izmantoja tiesības kāpt tribīnē un izteikties. Notika spraigas diskusijas. Jaunieši ieguva vērtīgu pieredzi par likumdošanas procesu, kā arī prasmi aizstāvēt savas idejas.