14.03.2015 13:35

Bērnus aicina piedalīties "Piena pasaku kamoliņa" tīšanā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bērnus aicina piedalīties "Piena pasaku kamoliņa" tīšanā Publicitātes

Lai popularizētu pienu un piena produktus, kas ir svarīgi veselībai, "Siera klubs" aicina bērnus piedalīties pasaku un zīmējumu konkursā "Piena pasaku kamoliņš", kuram darbi jāiesūta līdz 12. maijam.

"Reiz sensenos laikos dzīvoja karalis Piens. Viņš bija bēdīgs, un viņa meitiņa Piena lāsīte nezināja, kā tēti iepriecināt. Kādu dienu garām karaļa pilij gāja Mālpils Siers. Pēkšņi viņš izdzirdēja kādu raudam.

Piegājis pie Piena lāsītes, viņš jautāja: "Mazā, kāpēc tu raudi?" Lāsīte atbildēja: "Nezinu kā iepriecināt savu tēti, kurš visu laiku ir bēdīgs." "Tev jānopērk kaķēns un jāpalaiž, lai viņš dzīvo pilī," ieteica Mālpils Siers.

Piena lāsīte tā arī izdarīja. Ieraugot karali Pienu, kaķēns skrēja viņam klāt un laizīja ar mēlīti, kutināja ar ūsām un pat mīļi sabučoja ar savu jauko rozā purniņu. To nu gan karalis nevarēja izturēt un sāka tā smieties, ka visa karaļvalsts skanēja. Tā vēl šobaltdien kaķēns ir karaļa Piena labākais draugs, kurš vienmēr to pakutina, kad viņam kļūst skumji."

Šis ir fragments no Mārtiņa Potaša pasakas "Noskumušais karalis Piens", kas publicēta "Siera kluba" pirmajā krājumā "Pasakas piena glāzē", kas iznāca 2007. gadā. Visi grāmatā publicēto 176 pasaku un 73 zīmējumu autori ir skolēni.

"Ir pagājuši astoņi gadi, kopš iznāca šis pasaku krājums," stāsta "Siera kluba" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova. "Grāmatā iekļauto pasaku un zīmējumu autori ir izauguši – mācās vidusskolu pēdējās klasēs, studē augstskolās, varbūt jau paši audzina bērnus, bet "Siera klubs" turpina strādāt un popularizēt produktus, kuri "nāk" no piena glāzes, – sieru, biezpienu, jogurtu, sviestu un citus piena labumus, kas ir tik svarīgi ikviena, bet jo īpaši bērnu, veselībai."

Aug jauna paaudze, zinoša un aktīva, bet joprojām liela sapņotāja un fantazētāja. Un "Siera klubs" vēlas tikties ar šiem bērniem. Tikties konkursā un piedalīties "Piena pasaku kamoliņa" tīšanā. "Pats par sevi saprotams, ka šo pasaku un zīmējumu galvenie varoņi būs piens un tā produkti. Viņi ceļos, iekļūs pārsteidzošos piedzīvojumos, mīlēs, skums, cīnīsies pret ļaunumu, uzvarēs. Daļa bērnu gan rakstīs, gan zīmēs, daļa – tikai rakstīs, daļa – tikai zīmēs," stāsta Vanda Davidanova.

Tie audzēkņi, kuri „Piena pasaku kamoliņā" būs ietinuši visinteresantākās pasakas un skaistākos zīmējumus, maija nogalē tiks aicināti uz pasākumu, kas būs veltīts šo darbu autoriem. "Solām iepriecināt ar jauku un garšīgu programmu. Pēc tam "Siera klubs" plāno izdot turpinājumu krājumam "Pasakas piena glāzē". Tā būs grāmata „Piena pasaku kamoliņš". Ar lepnumu atkal varēsim sacīt: "Latvijas bērnu rakstīta, Latvijas bērnu zīmēta!"," pauž Vanda Davidanova.

Pasakas un zīmējumus var iesūtīt elektroniski uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pa pastu uz adresi: biedrība "Siera klubs", J. Pliekšāna iela 98–39, Jūrmala, LV-2015.