26.02.2015 17:37

Mārupes vidusskolas fizikas skolotājs titulēts kā modernākais skolotājs Latvijā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Mārupes vidusskolas fizikas skolotājs Modris Šāvējs "Ekselences balvu" saņēma no Valsts prezidenta rokām Mārupes vidusskolas fizikas skolotājs Modris Šāvējs "Ekselences balvu" saņēma no Valsts prezidenta rokām Valsts prezidenta kanceleja

Mārupes vidusskolas fizikas skolotājs Modris Šāvējs no Valsts prezidenta rokām saņēmis "Ekselences balvu", kas nu nozīmē, ka viņš atzīts par progresīvāko dabaszinātņu skolotāju Latvijā.

"Ekselences balva" jau ceturto gadu tiek piešķirta tiem fizikas, ķīmijas, bioloģijas un matemātikas skolotājiem, kuri savās stundās māca skolēniem būt uzņēmīgiem, radošiem, rosina darboties kā pētniekiem, aicina izmantot informācijas tehnoloģiju priekšrocības. Skolotājus šai balvai no visas Latvijas izvirza skolu vadība, vecāku un skolēnu organizācijas, skolotāju asociācijas un pašvaldības.

Balva tiek piešķirta novērtējot skolotāja reālo darbu klasē, nevis skolā nostrādāto gadu skaitu vai laika gaitā iegūtās atzinības. Tāpēc konkursa ietvaros, lai iegūtu progresīvākā skolotāja titulu, 20 skolotāji finālisti no visas Latvijas klātienē vadīja mācību stundas Rīgas skolā.

Kā portālam "Apriņķis.lv" teic M.Šāvējs, kurš tika atzīts par vienu no četriem labākajiem dabaszinātņu skolotājiem valstī un pašu labāko, mūsdienīgāko fizikas skolotāju Latvijā, par saņemto balvu viņš ir priecīgs.

"Skolas vadība šai balvai gribēja mani nominēt jau pērn, bet es vēlējos sakrāt pieredzi. Bija liels gods pavadīt šo dienu starp tik pieredzējušiem kolēģiem. Jūtos uzlādēts. Par šo sajūtu jāpateicas pasākuma organizatoriem Latvijas Universitātes Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centram. Īpašs paldies Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijai, ka novērtē fizikas skolotāju iegūldīto darbu nākotnei!" par augsto profesionālo darba kvalitātes novērtējumu gandarīts ir M. Šāvējs.

Viņš stāsta, ka Mārupes vidusskolā sācis strādat tūlīt pēc Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes beigšanas un nu jau sešus gadus jauniešiem māca fiziku. M. Šāvējs atklāj, ka fizika viņu ir saistījusi jau tad, kad, mācoties agrīnā pamatskolas klasē, sācis studēt astoņdesmitajos gados izdoto bērnu grāmatu "Kā veidots atoms?".

"Es jau pamatskolas jaunākajās klasēs sapratu, kas tam atomam ir iekšā un no kā viņš sastāv, pavisam neko nezinot par Ņūtona likumu. Kad sāka mācīt fiziku arī sapratu, ka fizika mani saista un varu šajā jomā ko sasniegt," M. Šāvējs atklāj, kā kļuvis par fizikas skolotāju. Savukārt, strādājot Mārupes vidusskolā ar jauniešiem, viņš ir sapratis, ka fiziku var iemācīt katram, ja vien atrod pareizo pieeju.

"Lielā interese pret savu priekšmetu arī ir mans firmas noslēpums, kā iemācīt skolēniem fiziku. To apgūt var visi, cits mazāk, cits vairāk, svarīgi, ir motivēt un ieinteresēt skolēnu, lai viņs izietu no klases gudrāks, nēkā ienāca. Laikam jau esmu arī diezgan mūsdienīgs skolotājs, jo daudz lasu jaunumus zinātņu nozārēs un tehnoloģijās. Aizraujos ar modernām tehnoloģijām un stundās nebaidos tās pielietot, lai bērnos rosītu interesi." klāstīja M. Šāvējs.

Jāpiemin, ka "Ekselences balvu" līdz ar M. Šāvēju šogad saņēma Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas matemātikas skolotāja Ilze Gaņina, Jelgavas Valsts ģimnāzijas bioloģijas skolotāja Liene Sabule un Rīgas 27. vidusskolas ķīmijas skolotājs Pāvels Pestovs. Visi četri titulētie skolotāji saņems arī Latvijas uzņēmēju sarūpēto 1400 eiro lielo naudas balvu.

"Ekselences balvu" organizē Latvijas Universitātes (LU) Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centrs sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru un LU Fondu.