16.12.2014 09:36

Olaines 1. vidusskolas rīkotajā labdarības akcijā smagi slimu bērniņu rehabilitācijai savākti teju 2,6 tūkstoši eiro

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines 1. vidusskolas rīkotajā labdarības akcijā smagi slimu bērniņu rehabilitācijai savākti teju 2,6 tūkstoši eiro Olaines 1.vidusskola

Ik gadu Olaines vidusskolas skolēni labdarības akcijā "Atver sirdi" sniedz atbalstu kādai novadā dzīvojošai ģimenei. Šogad palīdzīga roka tika sniegta ģimenei, kurā aug divi smagi slimi bērni – māsiņas Nikola un Vanesa.

Abām māsiņām ir neprecizēta ģenētiska saslimšana. Meitenēm ir aukslēju šķeltne un uztveres un kustību traucējumi. Turklāt apmēram trīs mēnešu vecumā abām māsām sākās krampju lēkmes.

Vecākā no māsām, sešus gadus vecā Nikola, ir guļošs bērniņš, turklāt viņai ir skolioze un izteikts olbaltumvielu trūkums, tāpēc nepieciešama speciāla pārtika. Līdz šim ar ziedotāju atbalstu Nikola ir saņēmusi divus rehabilitācijas kursus Starptautiskajā rehabilitācijas centrā Truskavecā Ukrainā. Šī rehabilitācija ir devusi rezultātu – pateicoties tai, meitene ir sākusi velties un satvert priekšmetus.

Tomēr, lai abas māsiņas izveseļotos, vēl nepieciešams nopietns darbs un tikpat nopietni finansiālie līdzekļi, apmēram pieci tūkstoši eiro gadā. Speciālisti iesaka abām meitenēm regulārus fizioterapijas, osteopāta, mikrologopēda nodarbību un sanatorijas un stacionāra rehabilitācijas procedūru apmeklējumus. Turklāt Nikolai nepieciešama arī ergoterapija un reitterapija. Tomēr, lai gan vecāki ļoti cenšas nodrošināt māsiņām svarīgākās terapijas, lieli ieguldījumi ģimenei nav pa spēkam.

Tāpēc Olaines 1. vidusskololas skolēni sarosījās un visu decembri īstenoja dažādas labdarības akcijas, lai savāktu nepieciešamos līdzekļus abu māsu rehabilitācijai.

Decembra otrajā nedēļā skolēnu rīkotajos Ziemassvētku labdarības tirdziņos, kuros ikvienam bija iespēja iegādāties ne tikai svētku našķus, bet arī dāvanas, bērni abu meiteņu atbalstam savāca 508,93 eiro.

Tāpat skolā tika ierīkotas ziedojuma kastītes, kurās ziedoti 250 eiro, turklāt arī mazāko klašu skolēni no Olaines sākumskolas Jaunolainē nepalika malā, saziedojot 201,73 eiro.

Vēl labdarības nedēļas ietvaros 13. decembrī skolas aktu zālē visi olainieši bija aicināti apmeklēt Ziemassvētku labdarības koncertu. Iegūtos ieņēmumus par koncerta biļetēm 641,84 eiro apmērā skolēni ziedoja abām meitenēm.

Tās pašas dienas vakarā notika izsole un tirdziņš, kurā bija iespējams iegādāties skolēnu pašu gatavotās Ziemassvētku dāvaniņas. Un tieši šī izdomas bagātā skolēnu aktivitāte deva lielāko ieguldījumu visā līdzekļu vākšanas akcijā – Vanesas un Nikolas rehabilitācijai tika savākti 989,4 eiro.

Olaines 1. vidusskolas labdarības akcija "Atver sirdi" šogad notika jau trešo gadu pēc kārtas. Ik gadu tās mērķis ir palīdzēt kādam Olaines novada bērnam.