14.12.2014 08:24

Babītes Mūzikas skolai apritējuši apaļi 20

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes Mūzikas skolas audzēkņi, pedagogi un absolventi ar skaistu svētku koncertu atzīmē skolas cienījamo jubileju – 20 gadus. Babītes Mūzikas skolas audzēkņi, pedagogi un absolventi ar skaistu svētku koncertu atzīmē skolas cienījamo jubileju – 20 gadus. Babītes novada pašvaldība

Babītes Mūzikas skolai šogad apritējuši 20 gadi, kuru laikā paveikts daudz. No mazas Jūrmalas Mūzikas skolas filiālītes skola izaugusi par nopietnu mūzikas mācību iestādi.

Šogad tajā mācās vairāk kā divsimts audzēkņu, turklāt izveidots pašiem savs simfoniskais orķestris.

No pašas pirmās dienas Babītes Mūzikas skolā strādā direktore un solfedžo skolotāja Inita Pūķe, un, pateicoties viņas nopelniem, šo gadu laikā skola ir augusi un attīstījusies. Īpaši interesanta un piesātināta ir bijusi otrā desmitgade, kad tika izveidotas jaunas programmas kokles, klarnetes, saksofona, sitaminstrumentu, ģitāras spēlē un solo dziedāšanā.

"Es lepojos, ka Babītei nu jau divdesmit gadus ir sava mūzikas skola. Tas apliecina, ka novadā mūzikas skola ir vajadzīga, un pierāda, ka novada bērniem un jauniešiem ir liela interese par mūziku. Turklāt katru gadu uz uzņemšanu mums ir liels konkurss. Mēs pat nevaram paņemt visus gribētājus. Arī šogad, iespējams, tādēļ, ka skola tikusi pie jaunām telpām, audzēkņu skaits ir ļoti audzis," sacīja I. Pūķe.

Babītes Mūzikas skolas direktore Inita PūķeBabītes Mūzikas skolas direktore Inita Pūķe

Skolas vadītāja cer, ka arī nākamie divdesmit skolai aizritēs tikpat radoši, un lepojas, ka ar pašvaldības vēlību skolā tiek īstenota interešu izglītības programma, kur mūzikas instrumentu spēli šogad apgūst tie 122 audzēkņi, kas nevēlas ar muzicēšanu nodarboties tik profesionāli, lai kļūt par vadošiem operas un koncertzāļu skatuves meistariem.

"Esmu pārliecināta, ka Babītes Mūzikas skola noteikti augs. Gluži kā šogad turpināsim veidot lielus kolektīvus. Proti, sava ceļa sākumā ir šogad izveidotais skolas simfoniskais orķestris un koris, par ko es ļoti priecājos," lepojās Mūzikas skolas direktore, piebilstot, ka jaunizveidotajā korī un orķestrī drīkst iesaistīties ikviens interesents un īpaši gaidīti esot absolventi.

Skolas vadītāja stāsta, ka Babītes Mūzikas skola ir uzstādījusi augstu latiņu. Daudzi skolas audzēkņi ik gadu saņem apbalvojumus dažādos konkursos, festivālos un skatēs, turklāt liela daļa no viņiem turpina mācības gan mūzikas vidusskolās, gan mūzikas augstskolās Latvijā un ārpus tās.

"Attīstīt labu, kvalitatīvu mūziku Babītes novadā ir mūsu skolas mērķis. Tā ir tā mūsu latiņa, ko paši sev esam uzstādījuši. Šķiet, ka šo mērķi mēs arī sasniedzam, jo Babītes Mūzikas skolai, par spīti lielajai konkurencei, ik gadu tiek godalgotas vietas Latvijas mēroga konkursos un festivālos. Piemēram, šī mācību gada lielākie sasniegumi saistās ar Kultūras ministrijas apbalvojumu Babītes Mūzikas skolas absolventei Katalīnai Bernānei un viņas pedagoģei Diānai Bergmanei. Turklāt arī ārzemēs mūsu bērni konkursos tiek pie godalgotām vietām," ar talantīgajiem audzēkņiem un skolas pedagogiem lepojas I. Pūķe.

Tomēr nosaukt kādu konkrētu bijušo skolas absolventu, ar ko Babītes novada mūzikas izglītības iestāde var lepoties visvairāk, ir tik tiešām grūti, jo tādu ir daudz. Piemēram, čella spēles absolvente Elīza Sestule šobrīd mācas Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolā, bet čelliste Kristiāna Ignatjeva studē Londonas Karaliskajā koledžā, savukārt vijoļspēles meistare Terēze Vaivode mācās Māstrihtas Mūzikas akadēmijā.

"Babītes Mūzikas skolā tiešām ir daudz talantīgu audzēkņu, kuri turpina profesionāli attīstīties prestižās mūzikas skolās un augstskolās. Visus nosaukt grūti. Tāpēc jāatzīst, ka es lepojos ar ikvienu no viņiem, arī ar tiem, kas ir draugos ar mūziku, dzied koros, dejo deju kolektīvos, spēlē grupās un paši rada muzikālas kompozīcijas," teic skolas direktore, piebilstot – kamēr viņai pietiks spēka, tikmēr Babītē un skolā mūzikas skaņas neiznīks.

Babītes Mūzikas skola tālajā 1994. gada 1. septembrī tika izveidota kā Jūrmalas Mūzikas vidusskolas filiāle. Tolaik tajā mācījās aptuveni 50 audzēkņu, bet šobrīd mūziku kopumā 12 interešu izglītības programmās 22 pedagogu vadībā apgūst 230 audzēkņu.