04.12.2014 15:10

Praktiski padomi, kā pagarināt iPhone akumulatora darbības laiku

Autors  Irīna Borovaja, "Kaspersky Lab" sabiedrisko attiecību konsultante Latvijā
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Praktiski padomi, kā pagarināt iPhone akumulatora darbības laiku www.caradvice.com

iPhone akumulatoru baterijas ātrās izlādēšanās iemesls ir vienkāršs: iOS rūpnīcas iestatījumi ir paredzēti maksimālai operētājsistēmas iOS iespēju demonstrācijai, nevis akumulatoru baterijas enerģijas taupīšanai.

Tā kā ierīces darbības ilgums daudzējādā ziņā ietekmē lietotāja drošību, "Kaspersky Lab" ekspertu padomi palīdzēs jums pagarināt iPhone akumulatoru baterijas darbības laiku.

Samaziniet ekrāna spilgtumu līdz 30–40%

Pēc noklusējuma ekrāna spilgtums ir noregulēts uz maksimālo, taču ar 30–40% ir vairāk nekā pietiekami ērtam darbam. Izslēdziet "auto-brightness" (automātisko spilgtumu), pārvietojiet slīdni līdz aptuveni 30% līmenim un uz piecām minūtēm izslēdziet tālruni. Pēc ieslēgšanas jūs, visticamāk, pat nepamanīsit vizuālu atšķirību, toties jutīsit darba stundu skaita pieaugumu.

Izslēdziet Bluetooth

Pēc iPhone pirmās ieslēgšanas un pēc katra nopietna sistēmas atjauninājuma iPhone ieslēdz Bluetooth. Ja jums nav nepieciešams regulāri sinhronizēt iPhone ar austiņām un/vai automašīnu, ieteicams pārliecināties, ka Bluetooth ir izslēgts.

LTE vai 3G vietā izmantojiet Wi-Fi

Ātrgaitas mobilais internets ļoti ietekmē iPhone akumulatoru bateriju. Jo vairāk jūs dosit priekšroku Wi-Fi salīdzinājumā ar piekļuvi, izmantojot 4G LTE vai 3G, jo ilgāk izturēs akumulatoru baterija.

Efektu varēs pamanīt arī bez Wi-Fi: ja jūs izslēgsit LTE un atstāsit tikai 3G, baterijas darbības ilgums palielināsies. Nav jēgas katru dienu izslēgt LTE, taču tiem, kas dodas tālā ceļā, šis padoms var noderēt. Protams, neaizmirstiet arī par to, ka publiskie Wi-Fi tīkli var būt nedroši.

Vietās, kas atrodas tālu no mobilo sakaru torņiem, ieslēdziet lidmašīnas režīmu

Kad viedtālrunis neredz savienojumu ar mobilo sakaru tīkla bāzes stacijām, tas pastāvīgi un nepārtraukti cenšas nodibināt kontaktu, tāpēc vietās, kur piekļuve tīklam nav iespējama (tas ir, vienkārši nav bāzes staciju), iPhone izlādēsies ļoti strauji. Apvidos, kas atrodas ārpus mobilo sakaru tīkla pārklājuma, akumulatoru baterijas enerģijas taupīšanas nolūkā ieteicams izmantot lidmašīnas režīmu.

Pareizais e-pasta pārlūkošanas režīms — pēc pieprasījuma

Pastkastes atsvaidzināšanas funkcijas nepārtrauktības nozīme viedtālruņos ir stipri pārspīlēta — patiesībā lielāko dienas daļu e-pasta pārbaude mobilajā ierīcē nav svarīga: miega laikā, darbavietā (kad to var darīt ar datoru), kad esam pie stūres vai vakariņojam kopā ar ģimeni. Mainot e-pasta atsvaidzināšanas režīmu uz "pēc pieprasījuma", var ievērojami pagarināt akumulatoru baterijas kalpošanas ilgumu.

Izslēdziet pašpiegādes paziņojumus

iOS ļauj izstrādātājiem ietvert lietojumprogrammās izziņošanas funkciju. Lai taupītu mobilā tālruņa akumulatoru baterijas enerģiju, šī funkcija ir jāatstāj tikai tām lietojumprogrammām, no kurām jūs patiešām vēlaties saņemt paziņojumus, un to nebūs pārāk daudz.

Izmantojiet GPS tikai atsevišķām lietojumprogrammām

Koordinātu iegūšana ir samērā energoietilpīgs uzdevums. Nemaz nerunājot par to, ka ziņas par jūsu atrašanās vietu bieži tiek pārsūtītas nedroši, tas ir, nešifrētas. Tāpēc atļaujiet piekļuvi tikai tām lietojumprogrammām, kurām uzticaties vai kurām tas patiešām ir nepieciešams.

Izlases veidā aktivizējiet funkciju "Background Apps Refreshing"

Funkcija "Background Apps Refreshing" ļauj lietojumprogrammām atsvaidzināt datus fonā. Lai taupītu tālruņa akumulatoru bateriju, ir ieteicams šo funkciju aktivizēt selektīvi.

Izslēdziet automātiskās lejupielādes režīmu

Lai ilgāk saglabātu iPhone akumulatoru baterijas enerģiju, ir ieteicams izslēgt mūzikas, filmu un atjauninājumu automātisko lejupielādi; šīs lejupielādes bez raizēm var veikt, pieslēdzoties Wi-Fi.