27.10.2014 07:40

Baldones novada domes priekšsēdētāja jaunajā valdībā cīnīsies par naudu skolai

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Baldones novada dome priekšsēdētāja Karīna Putniņa par naudu, kas paredzēta Baldones vidusskolas rekonstrukcijai, ir gatava cīnīties arī jaunajā valdībā.

"Es ļoti ceru, ka jaunais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs atbalstīs Baldones vidusskolas rekonstrukciju. Gribētos, lai nākamā valdība nāktu pretī pašvaldībai un piešķirtu naudu vidusskolas rekonstrukcijai ņemtā kredīta dzēšanai vai arī finansiāli atbalstītu skolā notiekošos būvdarbus," portālam "Apriņķis.lv" sacīja Putniņa. 

Viņa norādīja, ka skola ir Baldones "sāpju bērns" jau kopš deviņdesmitajiem gadiem, un tās rekonstrukcija notiek jau teju 20 gadu garumā. Tāpat Baldones novada domes priekšsēdētāja atgādināja, ka līdz šim valdība pašvaldībai skolas infrastruktūras pilnveidošanā līdzējusi vien ar 200 tūkstošu latu piešķiršanu kredīta dzēšanai.

"Valdība līdz šim mums ir dzēsusi 200 tūkstošus no kopumā vairāk kā miljons latu vērtā kredīta. Visa skolas atjaunošana uzlikta uz pašvaldības pleciem," sašutusi ir Putniņa.

Baldones vidusskolas ēka celta 1935. gadā, bet 1961. gadā tika uzcelta skolas pirmā piebūve, savukārt 1999. gadā – otrā. Darbs pie trešās piebūves uzsākts 2012. gadā un vēl nav pabeigts. Pērn Baldones vidusskolā tika iekārtota jauna, gaiša un ietilpīga garderobe izglītojamajiem. Savukārt šogad Baldones novada dome izsludināja iepirkumu Baldones vidusskolas rekonstrukcijas ceturtajai kārtai un par 54,4 tūkstošiem eiro pilnveidoja mācību korpusu un ēdnīcas kompleksu.