10.11.2013 19:27

Siguldas Valsts ģimnāzijas 95. jubilejā skolēni saņem dāvanas – jaunus planšetdatorus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas Valsts ģimnāzijas 95. jubilejā skolēni saņem dāvanas – jaunus planšetdatorus publicitātes

Sveicot Siguldas Valsts ģimnāziju 95 gadu jubilejā, Siguldas novada domes priekšsēdētājs skolas direktoram Vilnim Trupavniekam pasniedza dāvanu karti 30 plenšetdatoru iegādei.

"Latvijā Siguldas Valsts ģimnāzijas pedagogu paveiktais tiek augstu novērtēts – to apliecina Siguldas Valsts ģimnāzijas atrašanās Latvijas pilsētu skolu reitinga pirmajās vietās un daudzie apbalvojumi valsts un starptautiskā līmenī, ko saņēmusi mūsu ģimnāzija, pedagogi un skolēni. Nākotnē, jau tuvākajos gados, noteikti jāsāk Siguldas Valsts ģimnāzijas rekonstrukcija vairāku miljonu latu apmērā un jāpilnveido tehnoloģiju izmantošana izglītības procesā, lai ģimnāzija kļūtu par mūsdienīgu izglītības iestādi un arī turpmāk būtu novada izglītības dzinējspēks. Dāvana – 30 planšetdatori – ir iespēja skolai rast jaunus izaicinājumus, kļūt radošākiem, mūsdienīgākiem un nodrošināt vēl kvalitatīvāku izglītību mūsu skolēniem," pasniedzot vērtīgo dāvanu, sacīja Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Par Siguldas ģimnāzijas dibināšanas dienu pieņemts uzskatīt 1918. gada 17. novembri, kad Pļaviņās nodibināta M. Brimerbergas privātā vidusskola. 1922. gadā to pārņēma Rīgas apriņķa valde un pārdēvēja par Rīgas apriņķa vidusskolu Pļaviņās. 1928. gada augustā skolu pārcēla uz Siguldu.

Sākotnēji skolas atrašanās vieta bija Pils iela 9 (ēka nav saglabājusies). 1936. gadā skola pārcēlās uz pansiju "Baltā pils" Gaujas ielā 1, kur turpināja pastāvēt līdz 1960. gadam. 1960. gada septembrī skola pārcēlās uz jaunām telpām tagadējā Kronvalda ielā 7 un apvienojās ar Siguldas septiņgadīgo skolu.

1984. gada 1. septembrī Siguldas vidusskola ieguva jaunu, mūsdienīgu ēku K. Barona ielā 10, kur atrodas arī patlaban. 1993. gadā notieka skolas reorganizācija – tā atguva savu kādreizējo nosaukumu – Siguldas ģimnāzija, kad no tās atdalījās 1.–6. klases. Kopš 1993. gada skolu vada Vilnis Trupavnieks.

No 1996. gada 1. septembra skolas nosaukums ir Siguldas Valsts ģimnāzija.