07.10.2013 15:24

Renovācijas darbi Salaspils 1. vidusskolā pabeigti pirms termiņa

Autors  www.salaspils.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

"Tik īsā periodā veikti tik apjomīgi darbi – tas ir fantastiski!" apbrīnu neslēpj skolas direktore Vera Kalniņa.

Patlaban noslēgusies ar energoefektivitātes paaugstināšanu saistīta vienkāršotā skolas ēkas renovācija. Lai būvnieks ātrāk nobeigtu darbus un mazāk traucētu skolas mācību procesam, sākotnēji konkursā noteiktais trīs mēnešu termiņš tika nedaudz saīsināts – darbus bija jābeidz 25. oktobrī, bet būvuzņēmums "LC Būve" tos paveica divos mēnešos.

"Veicot paveikto darbu pieņemšanu kopā ar Tehniskās daļas vadītāju Mareku Kalniņu, konstatējām vien nelielus, ātri novēršamus sīkumus," teic domes izpilddirektors Andrejs Jaunkalns.

Skolas direktore īpaši atzinīgi izsakās par būvuzņēmuma "LC Būve" godprātīgo attieksmi pret veicamajiem darbiem. Celtnieki strādājuši pat piektdienu pēcpusdienās, sestdienās un svētdienās. Lai arī laiku pa laikam darba procesā parādījās atsevišķas problēmas, tās, sadarbojoties ar skolas vadību un pašvaldības darbiniekiem, ātri novērstas.

Īpaši siltus pateicības vārdus par izrādīto sapratni un sniegto atbalstu un palīdzību V. Kalniņa velta visiem skolas darbiniekiem –gan tehniskajam, personālam, gan pedagogiem.

Pretēji dažkārt dzirdētajai skepsei, renovācijas darbi mācību procesu nekādā veidā netraucēja. Skolas gaitas 1. vidusskolas skolēni, tāpat kā citviet Latvijā, uzsāka 2. septembrī, un visu šo laiku bērni darījuši savu darbu, bet celtnieki – savu, viens otru netraucējot. Arī tad, kad tika montētas LED lampas, skolēni projektu nedēļas ietvaros devās sporta dienā.

"Tagad skatīsimies, kāda būs sasniegtā energoefektivitāte. Katrā ziņā skolas vecie mūri ir pārvērtušies līdz nepazīšanai un nu ir krāsaini un dzīvespriecīgi," saka skolas direktore.

Skolas ēka un apkārtne pamazām pārtop jaunā kvalitātē. Jau pagājušajā gadā tika izbūvēta lietus kanalizācijas sistēma. Nule veiktā renovācija ir otrais etaps. Vēl jāatjauno iekšējās komunikācijas – ūdens un kanalizācijas sistēmas, elektroinstalācijas, savukārt ceturtajā etapā paredzēta apkārtnes labiekārtošana.