27.09.2013 19:25

FOTO: Kadagas bērnudārzam izveidoti savi pasaku varoņu tērpi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Kadagas bērnudārzam izveidoti savi pasaku varoņu tērpi Ieva Gintere

Karlsons, lācis un vilks – šie ir tikai daži no tēliem, kas savu veidolu ieguvuši, pateicoties Kadagas pirmsskolas skolotājas Ivetas Gailītes mīllestībai un uzņēmībai.

"Vēlējos, lai bērnudārza pasākumi būtu jautrāki un interesantāki. Visbiežāk mēs tērpus iznomājām no "Rīgas Kinostudijas" vai citām iestādēm. Tagad vēlējos, lai mums pašiem būtu kas savs. Uzrakstīju projektu, to apstiprināja, un darbs varēja sākties. Uzšūt tērpus palīdzēja arī kolēģe Ieva Gintere un brīvmāksliniece Ilze Breidaka. Rezultātā tapa astoņi tērpi – gailis, vilks, lācis, kaķis, ezis, suns, pele un zaķis," stāsta tērpu idejas autore un īstenotāja, Kadagas pirmsskolas izglītības iestādes skolotāja Iveta Gailīte.

I. Gailīte pati piedalījās arī Kadagas bērnudārza sporta svētku organizēšanā, kas notika 25. septembrī. Astoņus sporta stafetes posmus vadīja kāds no dzīvnieku tēliem, savukārt pasākuma vadīšana bija uzticēta omulīgajam Karlsonam. Dažādās sporta stafetēs bija jāpārvar vairāki šķēršļi, mēģinot noķert burkānu vai kādu citu dārzeni. Vakara noslēgumā bērni un viņu vecāki mielojās ar zupu, kas kopā tika vārīta uz uguns brīvā dabā.

Kadagas bērnu dārza interešu grupai "Tornado" projektu ar nosaukumu "Nāc pie manis, pasaciņa!" palīdzēja īstenot Ādažu novada dome.

Iniciatīvas "Sabiedrība ar dvēseli" ietvaros iedzīvotāji var izstrādāt un īstenot projektus, kas dod iespēju iedzīvotāju grupām saviem spēkiem uzlabot savu dzīvi un dzīves kvalitāti.