18.09.2013 12:11

FOTO: Ikšķiles "Ķiparu namā" svin Tēva dienu

Autors  Ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bērni kopā ar saviem tēviem Ikšķiles dārziņā "Ķiparu nams" ar dažādām jautrām atrakcijām svinēja Tēvu dienu. Bērni kopā ar saviem tēviem Ikšķiles dārziņā "Ķiparu nams" ar dažādām jautrām atrakcijām svinēja Tēvu dienu. Ogrenet.lv

Ikšķiles privātajā pirmsskolas izglītības iestādē  "Ķiparu nams" pagājušās nedēļas izskaņā jau trešo gadu tika svinēta Tēva diena, kuras sauklis bija "Katram bērnam savs tētis ir čempions!".

Pasākumā bērni kopā ar tētiem un vectētiņiem veica dažādus sportiskus uzdevumus saistībā ar tēmu "Diena bērnudārzā". Lielu jautrību sagādāja bērnu vizināšana ķerrā, kas simbolizēja vienu dārziņa kā ekoskolas programmas pamatprincipiem – uz bērnudārzu labāk doties kājām, ar velosipēdu vai ķerrā, kas ir dabai draudzīgs pārvietošanās līdzeklis. Papildus bija jāievēro arī drošības noteikumi – galvā jāliek velosipēdistu ķiveres.

Bērnudārza grupiņas bērniem – Mārītēm, Bitītēm, Skudriņām un Spārītēm kopā ar tētiem, izmantojot ābolus un karotes, bija jāpiepilda savs "ģimenes katls". Katras grupiņas vecāki un bērni, radoši un teatrāli, iestudēja savu izvēlēto vakara pasaciņu, piemēram, "Brēmenes muzikanti" un "Septiņi kazlēni". Noslēgumā, kopīgiem spēkiem bija jāsatin gara, krāsaina aukla, kas simbolizēja bērna raibo dienu, kas pavadīta bērnudārzā un mājās.

Pēc aktīvās pasākuma daļas bērni svinīgi apbalvoja tētus un vectētiņus, dāvinot pašdarinātas medaļas. Pasākuma noslēgumā visi bija aicināti cienāties ar svētku kliņģeri. Tēva dienas svinības guva 98% tētu un vectētiņu atsaucību, tāpēc ir zināms, ka arī nākamgad bērni kopā ar saviem tētiem sportiski aktīvi brīvā dabā atzīmēs to.