17.09.2013 19:35

Sirsnīgi: Tēti Ropažos būvē zaļo klasi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Tā topošā āra klase Ropažos izskatījās aptuveni pirms gada, tagad būves darbi tuvojas noslēgumam. Tā topošā āra klase Ropažos izskatījās aptuveni pirms gada, tagad būves darbi tuvojas noslēgumam. publicitātes

Nu jau vairāk nekā gadu Ropažu parkā ilgst Āra jeb zaļās klases būvniecība.

Tās mērķis ir radīt iespēju bērniem mācīties un darboties ārpus telpas, dažādot mācības, veidot dziļāku izpratni par procesiem dabā, uzturēt stipru bērnu veselību un rosināt jaunas komunikācijas un izziņas prasmes.

Lēni, bet pavisam noteikti apņēmīgi un neatlaidīgi, soli pa solim uz priekšu virzās darbi, lai nu jau pavisam drīzā nākotnē Ropažu vidusskolas skolēni un viņu skolotāji varētu izmantot Āra klasi mācību procesam un arī cita veida aktivitātēm, raksta "Ropažu Vēstis".

Āra klase tiek būvēta, sadarbojoties Ropažu vidusskolas vadībai, skolotājiem un aktīviem skolēnu tēviem, kuru ieguldītais darbs ir brīvprātīgs un tiek veikts brīvajā laikā – gandrīz katru nedēļas nogali aktīvie tēti draudzīgā kompānijā strādā pie Āra klases būvniecības.

Šā gada pavasarī Ropažu vidusskolas aktīvo tētu grupa piedalījās biedrības "Ropažu partnerība" sadarbībā ar Nīderlandes fondu Koninklijke Nederlandsche Heide Maatschappij (KNHM) izsludinātajā projektu konkursā "Sabiedrība ar dvēseli 2013" ar projektu "Ropažu vidusskolas Āra klases un pievadceliņa bruģēšana, elektrības pievada izbūve".

Projekts tika apstiprināts, piešķirot finansējumu 482,88 latu apmērā, kā rezultātā tēti izveidoja grīdas segumu Āra klasei, lai novērstu dubļu veidošanos, un izbūvēja elektrības pievadu, lai nodrošinātu apgaismojumu un mācībām nepieciešamā aprīkojuma pieslēgšanu. Projektā piešķirtie līdzekļi izmantoti būvmateriālu iegādei, darbu veica brīvprātīgie vecāki, skolotāji un arī skolēni.

Iepriekš:
Ropažos skolēni mācīsies svaigā gaisā; nepieciešams atbalsts Eko klasei