17.09.2013 17:43

Ķekavā izglītības kvalitāte kā izaicinājums

Autors  Ieva Stefensena, Ķekavas novada domes Izglītības komitejas vadītāja
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavā izglītības kvalitāte kā izaicinājums Krišjānis Grantiņš

Šis mācību gads Ķekavas novadā ir īpašs: daļa bērnu sāka mācības jaunajā Ķekavas sākumskolas 1. korpusā un Daugmalē beidzot ir bērnudārzs!

Bērnu attīstībai un izaugsmei labvēlīga vide šajās izglītības iestādēs ir nodrošināta – par to prieks. Tagad jāturpina strādāt, lai līdzvērtīgos – mūsdienīgos un dzīvesprieku raisošos – apstākļos varētu mācīties arī citi bērni.

Taču patiesi gandarīti varēsim būt vien tad, kad spēsim piedāvāt ne tikai sakārtotu vidi, bet arī konkurētspējīgu izglītību mūsu bērniem šeit pat, vietējās Ķekavas novada skolās. Vai tas ir iespējams, un kā to sasniegt?

Lai aizsāktu diskusiju par izglītības kvalitāti Ķekavas novadā, noskaidrotu bērnu vecāku viedokli par, viņuprāt, pašreizējām problēmām izglītības jomā Ķekavas novada mācību iestādēs, aicinu visus Ķekavas novadā dzīvojošo bērnu vecākus uz novada vecāku sapulci, kas tiek rīkota sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļas speciālistiem. Tā notiks 18. septembrī plkst. 19 Ķekavas vidusskolas aktu zālē.

Runāsim arī par Aukļu dienesta darbību, par atbalstu daudzbērnu ģimenēm, par profesionālās ievirzes skolu pieejamību, par vispārizglītojošo skolu profilēšanos un alternatīvo pedagoģiju, kā arī par Jaunatnes iniciatīvu centru un tā aktivitātēm u. c.

Atšķirībā no parastajām vecāku sapulcēm šajā aicinu piedalīties arī tos bērnu vecākus, kuri ir lēmuši par labu, piemēram, Rīgas skolām vai arī pagaidām vēl nav izlēmuši, kura mācību iestāde jaunajai atvasītei nākotnē būs vispiemērotākā. Mums jāzina, kas vecākiem ir vajadzīgs, lai pašvaldība iespēju robežās to varētu sniegt.

Aicinām arī rakstīt savus viedokļus un ieteikumus par risināmajām problēmām izglītības jomā. E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..