13.09.2013 17:25

Baložos desmitklasnieki grāmatas iemaina pret planšetdatoriem

Autors  Silvija Stumbre
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baložos desmitklasnieki grāmatas iemaina pret planšetdatoriem publicitātes

Jaunajā mācību gadā Baložu vidusskolas 10. klases skolēni tikuši pie planšetdatoriem.

Sākotnējo ideju par planšetdatoru iegādi izvirzīja nu jau bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, norāda Baložu vidusskolas direktore Vita Broka. "Planšetdatori ir vieglāk pārnēsājami un izglītojamajiem saprotamāki, jo pamatā visi lieto mobilos telefonus ar skārienjutīgajām virsmām. Turklāt planšetdatoros ir daudz funkciju, ar kurām var nodrošināt saikni ar mācāmo priekšmetu," viņa iezīmē priekšrocības, ko sniedz modernās tehnoloģijas.

Planšetdatorus vidusskolēni, pamatojoties uz iepriekš parakstīta līguma ar vecākiem, varēs nest uz mājām un izmantot līdz vidusskolas beigšanai. Ierīci plānots izmantot gandrīz katrā mācību priekšmetā, kur tie varēs būt noderīgi. Galvenokārt tiks izmantota planšetdatoru interneta funkcija.

Direktore norāda, ka 21. gadsimtā tehnoloģijas ir neizbēgama jauniešu dzīves sastāvdaļa, līdz ar to arī skolai jāiet līdzi laikam un informācijas tehnoloģijas jāizmanto mācību procesā.

Ja planšetdatoram kas atgadīsies skolēna lietošanas laikā, nav jāuztraucas – katrai ierīcei ir garantija, ar kuras palīdzību problēmu varēs novērst, nododot ierīci garantijas remontā.

Planšetdatoru iegādei iztērēti 2460 lati no vidusskolas budžeta, neieskaitot PVN.