12.09.2013 21:53

Ulbrokas vidusskolas absolvente saņem LU Fonda mecenātu stipendiju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ulbrokas vidusskolas absolvente saņem LU Fonda mecenātu stipendiju Latvijas Universitātes Fonds

19 Latvijas Universitātes studentiem pasniegtas LU Fonda stipendijas "Ceļamaize 2013" un M. M. V. Petkevičs piemiņas stipendijas, katra 1500 latu apmērā.

Latvijas Universitātes Fonda komunikācijas speciāliste Laine Dobulāne informē, ka stipendijas ieguvuši ambiciozākie LU 1. kursa studenti, kas pieteicās stipendiju konkursā šī gada martā un pēc divu kārtu pārvarēšanas un studiju sākšanas LU ir kļuvuši par LU Fonda stipendiātiem.

Populārākā studiju programma stipendiātu vidū ir "Datorzinātnes", kuru izvēlējušies seši jaunie studenti. To iespējams apgūt LU Datorikas fakultātē. Savukārt, Ulbrokas vidusskolas absolvente Kristīne Kitija Vagele izvēlējusies LU Ekonomikas un vadības fakultāti kā savu zinību ieguves vietu.

"Vienmēr cenšos izmantot ikvienu iespēju, ko dzīve sniedz, lai piepildītu savus sapņus. Tiklīdz skolotāja pastāstīja par LU Fonda mecenātu stipendijām, sapratu: neraugoties uz milzīgo konkurenci, jāpiesakās arī man," tā Kristīne Kitija Vagele, kura ieguvusi M. M. V. Petkevičs piemiņas stipendiju 2013./2014. ak. gadam. "M. M. V. Petkevičs piemiņas stipendija ir lielisks materiāls atbalsts mana sapņa īstenošanai. Jau kopš bērnības esmu vēlējusies nodarboties ar biznesu un atvērt savu uzņēmumu. Lai veiksmīgi piepildītu savu sapni, nepieciešams studēt uzņēmējdarbību. Pateicoties stipendijai, man ir iespēja iegūt lielisku izglītību, lai nākotnē mans uzņēmums kļūtu par vienu no vadošajiem. Kādā jomā? Lai tas pagaidām paliek noslēpums."

Stipendija "Ceļamaize 2013" piešķirta, pateicoties Annas Čakstes Rollins, SIA "Arčers", Tēvijas fonda, Vairas Kristoferes Pelēķis, SIA "Kesto" un SIA "MCD" atbalstam. M. M. V. Petkeviča piemiņas stipendijas piešķirtas, pateicoties ienākumiem no LU novēlētā nama K. Barona ielā 28/28a (Rīgā) apsaimniekošanas.

Pateicoties mecenātu labajai gribai, no 1995./1996. gada piešķirtas 275 stipendijas programmas "Ceļamaize" ietvaros un no 2002./2003. gada – 257 M. M. V. Petkeviča piemiņas stipendijas.

Līdz 1. oktobrim norit pieteikšanās LU Fonda mecenātu stipendijām 2013./2014. akadēmiskajam gadam. Studentiem ir iespējams pieteikties stipendijām, kas paredzētas gan LU, gan citu augstskolu spējīgākajiem, motivētākajiem un sekmīgākajiem studentiem. Vienas stipendijas apjoms ir no 1000 līdz 6000 latiem gadā. Lai piedalītos stipendiju konkursā, pretendentiem jāaizpilda elektroniska pieteikuma anketa mājaslapā www.fonds.lv.