08.09.2013 12:34

Absurda nejēdzība Jūrmalas skolā: pusaudzi invalīdu izmet uz ielas (ar video)

Autors  Kasjauns.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalas profesionālā vidusskola pirmās skolas dienas priekšvakarā uz ielas izmetusi skolnieku, kurš gatavojās tur uzsākt mācības – viņa izvēlēto mācību programmu pēkšņi likvidēja. Jūrmalas profesionālā vidusskola pirmās skolas dienas priekšvakarā uz ielas izmetusi skolnieku, kurš gatavojās tur uzsākt mācības – viņa izvēlēto mācību programmu pēkšņi likvidēja. ekrānuzņēmums no video; www.kasjauns.lv

Kāds jauns puisis no Talsu puses tikai pāris dienas pirms jaunā mācību gada sākuma saņēmis zvanu no skolas vadības – viņš uz skolu var nenākt, jo viņa izvēlētā mācību programma ir likvidēta.

Sociālās integrācijas valsts aģentūras paspārnē darbojas Jūrmalas profesionālā vidusskola, kura piedāvā apmācību skolēniem ar invaliditāti. Tajā datorzinības apgūt pieteicās kāds 16 gadus vecs jaunietis no Talsiem. Viņš it kā uzņemts skolā un gatavojās pirmajai mācību dienai.

Tomēr pāris dienas pirms jaunā mācību gada – 30. augustā – jaunietim mācību iestādes vadība paziņoja, ka viņa iecerētā mācību programma atcelta. Pirmā skolas diena viņam pagāja, nevis priecājoties kopā ar jaunajiem skolas biedriem, bet gan izmisīgi apzvanot citas skolas, lai veselu gadu nebūtu jādeldē mājas priekšas beņķis, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītāja Inita Juhņēviča "Bez Tabu" klāsta, ka šajā situācijā "kaut kas nav kārtībā" un tā ir "nejēdzība", bet reālu risinājumu nevar piedāvāt. Skola jaunietim nepiedāvā arī citu apmācības programmu.

Jūrmalas profesionālās vidusskolas vadītājas pienākumu izpildītāja Vineta Preisa stāsta, ka Labklājības ministrija noteikusi, ka apmācības programmā Jūrmalas profesionālajā vidusskolā ir jābūt 15 audzēkņiem – ja tik daudz uz to nav pieteikušies, tad to nedrīkst atvērt. Preisa atklāj, ka līdzīgas situācijas viņas vadītajā skolā ir jāpiedzīvo ik gadu. Sīkāk par absurdo nejēdzību Jūrmalas arodskolā videosižetā: