03.09.2013 15:05

Ikšķiles vidusskolas direktore: darba burtnīcas vecākiem nav jāpērk

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķiles vidusskolas direktore: darba burtnīcas vecākiem nav jāpērk www.ogrenet.lv

Plašsaziņas līdzekļos izskanējusī informācija, ka Ikšķiles vidusskolas skolēnu vecākiem pirmajā skolas dienā likts parakstīties par darba burtnīcu iegādi, neatbilst patiesībai, pārliecināta skolas direktore.

"Tā nav taisnība, ka skola vecākiem prasa pirkt darba burtnīcas, jo mēs gaidām valsts piešķirtos līdzekļus darba burtnīcu iegādei. Iespējams, tā ir bijusi pašu vecāku iniciatīva. Vecāku sapulcēs vecāki nereti izsaka kādu ierosinājumu, nobalso par un ar parakstiem to apliecina. Ja vecāki tādu vēlmi izsaka, tad tas arī tiek izdarīts," radušos situāciju portālam "Ogrenet.lv" skaidro Ikšķiles vidusskolas direktore Laima Kalniņa.

"Jau no augusta sākuma Ikšķiles novada mājaslapā un laikrakstā tika izplatīti paziņojumi, ka vecākiem darba burtnīcas nav jāpērk. Protams, paliek piedāvājums, ja kāds no vecākiem vēlas iegādāties darba burtnīcas, tad viņš to var darīt," piebilst L. Kalniņa.

Saņemot valsts piešķirtos līdzekļus, kas ir septiņi lati vienam skolēnam, skola tik un tā nevarēs iegādāties visas darba burtnīcas, tāpēc būs jāizvēlas prioritātes. Tajā pašā laikā skolas direktore sola, ka, neraugoties uz darba burtnīcu trūkumu kādam skolēnam, viņam tiks sagādāti visi nepieciešamie apstākļi sekmīgam mācību darbam.

"Mēs neesam vienīgā skola, kas nonākusi šādā situācijā. Vienīgā atšķirība, ka ir skolas, kurās audzēkņu skaits nepārsniedz simts, un viņi var atrast savā budžetā 700 latu, bet Ikšķiles vidusskolā ir 700 skolēnu, un skolas budžetā šobrīd nav lieku 5000 latu," norāda direktore.

Nepamatoti esot arī pārmetumi, ka Ikšķiles novada pašvaldība nenodrošina skolēniem darba burtnīcas, jo tas nav pašvaldības pienākums, uzsver L. Kalniņa, turpinos: "Pašvaldība skolai ļoti palīdz mācību līdzekļu iegādē. Tuvākajā laikā ar tās atbalstu skolai tiks iegādāti projektori, skārienjūtīgā tāfele un citi darbam nepieciešamie mācību līdzekļi."

Iepriekš:
Ikšķilē sūdzas, ka vecākiem liek parakstīties par darba burtnīcu iegādāšanos no saviem līdzekļiem