02.09.2013 10:30

Mārupē pieaudzis skolēnu skaits

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Provizoriskie dati liecina, ka šogad Mārupes novada skolās skolēnu skaits būs lielāks, un no 1. līdz 12. klasei skolas apmeklēs 1504 bērni, kas ir par 10 % vairāk salīdzinājumā ar iepriekšējo mācību gadu.

Šogad būs arī vairāk pirmklasnieku – atverot papildus klases Jaunmārupes sākumskolā un Mārupes vidusskolā, skolas gaitas kopumā desmit klasēs uzsāks aptuveni 260 pirmklasnieku, raksta marupe.lv.

Pirmsskolas izglītības programmu pašvaldības izglītības iestādēs šogad apgūs 761 bērni, savukārt 702 mazo mārupiešu apmeklēs kādu no 33 privātajiem bērnudārziem, ar kuriem pašvaldība noslēgusi sadarbības līgumus, vietu finansējumam vai līdzfinansējumu paredzot kopumā 1,25 miljonus latu.

Vecākiem šogad nav jāpērk mācību grāmatas un darba burtnīcas, jo to iegādei Mārupes pašvaldība izglītības iestādēm piešķīrusi 30 latus vienam skolēnam un 25 latus vienam pirmsskolas bērnam – kopsummā 36 860 latu. Kopējais paredzētais pašvaldības finansējums mācību līdzekļiem ir 66 990 latu, kas pilnībā nodrošina grozītā Izglītības likuma prasību izpildi par pašvaldības atbildību mācību līdzekļu iegādē.

Visās Mārupes pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs, tāpat kā līdz šim, darbosies valsts un pašvaldības finansētie interešu izglītības pulciņi. Mārupes pašvaldība jaunajā mācību gadā turpinās segt 50 % no Rīgas domes noteiktā vecāku līdzmaksājuma bērniem, kas apmeklē profesionālās ievirzes mūzikas, mākslas un sporta skolas Rīgā.

Pedagogiem arī turpmāk tiks nodrošinātas pašvaldības piemaksa 50 latu apmērā par slodzi vispārējās izglītības un profesionālās ievirzes izglītības iestādēs un 150 latu apmērā par slodzi pirmsskolas izglītības iestādēs.

Kā ik gadu, ar jauniem mācību līdzekļiem papildināta visu izglītības iestāžu mācību materiālā bāze. Šogad īpaša uzmanība pievērsta dažādu informācijas tehnoloģiju un interaktīvo rīku iegādei, ņemot vērā, ka skolas jau pavasarī pārskatījušas iespēju atsevišķos priekšmetos atteikties no darba burtnīcām, kā arī to, ka Mārupes skolu pedagogi ļoti aktīvi piedalās valsts līmeņa metodisko materiālu izstrādē darbam ar šiem rīkiem.