31.08.2013 12:29

Arī Ikšķiles Brīvās skolas skolēniem pašvaldība apmaksās pusdienas

Autors  Ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Arī Ikšķiles Brīvās skolas skolēniem pašvaldība apmaksās pusdienas arhīvs

Ikšķiles novada pašvaldībā ar lūgumu piešķirt pašvaldības finansējumu skolēnu ēdināšanai vērsusies biedrība "Tautskolas 99 Baltie zirgi", kuras struktūrvienība ir Ikšķiles Brīvā skola.

Ikšķiles novada domes deputāti šonedēļ notikušajā domes sēdē atbalstījuši finansējuma piešķiršanu Ikšķiles Brīvās skolas 3. klases skolēnu ēdināšanai pēc biedrības valdes locekles Kristīnes Libertas saņemtās vēstules.

"Izglītības likums nosaka īstenot vienlīdzīgu attieksmi ar izglītību saistītos jautājumos un ļauj vecākiem izvēlēties savam bērnam piemērotāko izglītības iestādi. Lūdzam rast iespēju arī Brīvās skolas trešās un nākotnē arī ceturtās klases skolēniem kompensēt pusdienas no pašvaldības budžeta līdzekļiem," teikts vēstulē.

Vēstules autore atsaucas uz faktu, ka Ikšķiles novada pašvaldība par saviem budžeta līdzekļiem kompensē novada izglītības iestādēs pusdienas arī 3. un 4. klašu skolēniem. 1. un 2. klašu skolēnu ēdināšanu Ikšķiles Brīvajā skolā, tāpat kā visās izglītības iestādēs, kompensē valsts. Šajā mācību gadā Ikšķiles Brīvajā skolā 3. klasē mācīsies pieci bērni, savukārt 4. klasē šogad skolēnu vēl nebūs.

Tā kā Ikšķiles novada pašvaldība viena bērna ēdināšanai dienā visās novada izglītības iestādēs atvēlējusi Ls 0,80 (ieskaitot PVN), tāda pati kompensācija noteikta arī Ikšķiles Brīvajā skolā. Līdz gada beigām šim mērķim piešķirti 284 lati.

Ikšķiles novada pašvaldība lēmumu par novada izglītības iestāžu 1.–4. klašu skolēnu atbrīvošanu no maksas par kompleksajām pusdienām pieņēma pērn decembrī.