28.08.2013 17:35

Krimuldā turpinās par labām sekmēm piešķirt brīvpusdienas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Krimuldā turpinās par labām sekmēm piešķirt brīvpusdienas Krišjānis Grantiņš

Jaunajā mācību gadā teju pusei Krimuldas skolēnu tiks piešķirtas brīvpusdienas.

Brīvpusdienu saņēmēju loks pieaudzis, pateicoties lielākam skolēnu skaitam, kuri iepriekšējo mācību gadu pabeiguši ar vidējo sekmju atzīmi 7,5 balles un augstāk.

"Jaunais mācību gads Krimuldas novadā sāksies ar vairākām labām ziņām skolēniem, to vecākiem un skolotājiem. Brīvpusdienas skolās saņems vairāk bērnu. Patīkami, ka brīvpusdienu saņēmēju skaits nepieaug sociāli mazaizsargāto ģimeņu dēļ, bet gan tādēļ, ka bērni labāk mācās," uzsver Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds. "Mūsu mērķis ir nākotnē meklēt finanšu resursus šādas iespējas nodrošināt visiem Krimuldas novada skolu audzēkņiem. Tas būtu iespējams jau tagad, ja valdība budžeta sadalījumā būtu taisnīgāka pret pašvaldībām nodokļu ieņēmumu pārdalē."

Turklāt Krimuldas novadā 2013./2014. gada mācību gadā skolas gaitas uzsāks par gandrīz 20 % vairāk pirmklasnieku nekā iepriekšējā mācību gadā, kas norāda uz demogrāfiskās situācijas pozitīvāku attīstību novadā.

Vēl pašvaldības Finanšu komisijā tika nolemts par 30 latiem paaugstināt algas par slodzi Mūzikas skolas pedagogiem. Tāpat olemts apmaksāt no pašvaldības līdzekļiem angļu valodas apmācības pirmklasniekiem.

"Vēl nesen svešvalodu apmācību uzsākšanu no pirmās klases bija solījusi apmaksāt valsts, bet diemžēl neilgi pirms jaunā mācību gada sākuma kļuva skaidrs, ka tas nebūs iespējams šogad. Tomēr svešvalodu apguve ir ļoti svarīgs priekšnosacījums mūsu novada un valsts konkurētspējai, tāpēc tika nolemts piešķirt pašvaldības līdzekļus angļu valodas apguvei Krimuldas novada skolās," norāda G. Grīnvalds.

Turklāt visiem Krimuldas novada skolu audzēkņiem arī šogad būs iespēja apmeklēt peldēšanas nodarbības peldbaseinā.

Krimuldas novadā atrodas Krimuldas vidusskola, Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskola un Turaidas pamatskola. Kopā skolās šogad mācības uzsāks aptuveni 430 skolēnu.