24.08.2013 12:23

Ķekavas privātajā pamatskolā "Gaismas tilts 97" paplašināta mācību programma

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Šoruden privātajā pamatskolā "Gaismas tilts 97" skoloties sāks 89 audzēkņi. Šoruden privātajā pamatskolā "Gaismas tilts 97" skoloties sāks 89 audzēkņi. no skolas arhīva

Līdzās izglītības programmas obligātajam saturam, kas noteikts Valsts pamatizglītības standartā, privātā pamatskola "Gaismas tilts 97" skolēniem piedāvā apgūt arī papildu mācību priekšmetus.

"Pirmkārt, tā ir padziļināta svešvalodu apguve," stāsta direktora vietniece mācību darbā Sandra Legzdiņa. "Visi audzēkņi skolas laikā iemācās angļu, vācu un krievu valodu. Šajā mācību gadā 5.–9. klašu skolēniem piedāvāsim arī franču valodas apmācību."

Īpaša uzmanība skolā tiek pievērsta angļu valodai. Viens no projektiem ir "Angļu valodas piesaiste citiem mācību priekšmetiem". Direktora vietniece stāsta, ka mācību gada laikā bērni sagatavo četrus projektus angļu valodā arī citos mācību priekšmetos – matemātikā, sociālajās zinībās, ģeogrāfijā un vizuālajā mākslā. Piemēram, iemācās specifiskos terminus, izstrādā darbu par kādu konkrētu tēmu matemātikā un prezentē to angļu valodā. To darot, bērni paplašina vārdu krājumu un mācās uzstāties ar brīvu, publisku runu. Šīs iemaņas noder, iesaistoties starptautiskajos projektos un apmaiņas programmās. No šī mācību gada skolā sāks darboties arī teātra pulciņš angļu valodā, uz kuru ir aicināti bērni no 1. līdz 9. klasei.

Ņemot vērā straujo moderno tehnoloģiju attīstību, privātskolas 8. un 9. klašu skolēni fakultatīvi apgūst informātiku. Visi audzēkņi no 5. līdz 9. klasei dzied korī, jo kora dziedāšana ir otra mūzikas stunda nedēļā un tās apmeklējums ir obligāts. "Tā kā skolēnu skaits klasēs ir neliels, skolas pasākumos piedalās visi bērni," stāsta Sandra Legzdiņa.

"Mēs mudinām katru dziedāt, dejot, runāt dzeju, zīmēt, lai bērni apjaustu tos talantus, kas viņos ir ielikti. Daudziem vecākiem ļoti patīk ģimeniskā atmosfēra, kas valda skolā, jo visi bērni no 1. līdz 9. klasei ir kopā, pazīst cits citu un palīdz cits citam. Tāpat kā skolēni, arī skolotāji ikdienā nēsā vienojošu skolas formas elementu. Bērniem tās ir vestītes, bet skolotājiem – jaciņas ar skolas logo."

Šogad Ķekavas privātajā pamatskolā "Gaismas tilts 97" uz mācībām 1. klasē ir pieteikti 10 bērni. Direktora vietniece mācību darbā atzīst, ka tas ir labi, jo vidējais skolēnu skaits klasēs ir no 8 līdz 13 bērniem. Katrā klašu grupā ir pa vienai klasei, bet 2. klases ir pat divas. Pavisam šoruden skolā mācības sāks 89 audzēkņi.