21.08.2013 07:23

Foto: Apbalvotas Pierīgas labākās skolas

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Apbalvotas Pierīgas labākās skolas Elīna Kondrāte

Babītes vidusskolā 20. augustā norisinājās izglītības iestāžu vadītāju, vietnieku un arodbiedrības pārstāvju konference. Tā bija pirmā konference pirms jaunā mācību gada sākuma.

Lai diskutētu par izglītības iestāžu darbiniekiem aktuāliem jautājumiem un problēmām, konferencē uzstājās Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāves Evija Papule un Svetlana Batare, kas klātesošos iepazīstināja ar jaunā mācību gada skolēnu skaita provizoriskajiem datiem, nākamā mācību gada prioritātēm, runāja par pedagogu atalgojumu un citiem sasāpējušiem jautājumiem. Savukārt Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītāja Inita Juhnņēviča pedagogus un skolu vadītājus aicināja skolēnu vecākiem precīzāk skaidrot, pēc kādiem kritērijiem mācību stundās tiek vērtētas skolēnu zināšanas un piešķirtas atzīmes.

Konferencē piedalījās arī Valsts izglītības satura centra audzināšanas darba nodaļas vadītāja Astra Aukšmuksta, kā arī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības pārstāvji, no kuriem eksperte vispārējās izglītības jautājumos Modra Jansone mudināja uz skolām aicināt arī vietējos novada un Saeimas deputātus. "Iepazīstot darbu skolā, iespējams, deputāti nākamo reizi par priekšlikumiem balsos citādāk," veidu, kā varētu rosināt deputātus vairāk iedziļināties skolu darbā, pauda M. Jansone.

Turpinot tradīciju, neizpalika arī izglītības iestāžu – laureātu apbalvošana astoņās nominācijās 2012./2013. mācību gadā. Pirmo vietu nominācijā "Augstākie rezultāti centralizētajos eksāmenos" ieguva Ādažu vidusskola, savukārt nominācijā "Augstākie sasniegumi pirmsskolas metodisko darbu skatē" tika apbalvota Saulkrastu pirmsskolas izglītības iestāde "Rūķītis". Ar divām nominācijām nu var lepoties Baldones Mūzikas pamatskola, kas plūca laurus gan nominācijā "Augstākie sasniegumi Valsts pārbaudes darbos pamatizglītībā", gan "Izcilākie sasniegumi interešu izglītības skatēs".

Savukārt Baldones vidusskola tika apbalvota nominācijā "Augstākie sasniegumi zinātniski pētniecisko darbu konkursā". Trīs apbalvojumi tika piešķirti arī Mārupes novada izglītības iestādēm: nominācijā "Augstākie sasniegumi mācību priekšmetu olimpiādēs" un "Augstākie sasniegumi Pierīgas skolu sacensībās vidusskolu grupā" Mārupes vidusskolai un "Augstākie sasniegumi Pierīgas skolu sacensībās pamatskolu un sākumskolu grupā" Jaunmārupes sākumskolai.

Muzikālu priekšnesumu konferences dalībniekiem sniedza Latvijas Nacionālās operas tenors Guntars Ruņģis un virtuozais Latviešu akordeonists Kaspars Gulbis.