19.08.2013 17:26

Pierīgas skolās pirmklasnieku skaits – no dažiem līdz vairākiem desmitiem

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas skolās pirmklasnieku skaits – no dažiem līdz vairākiem desmitiem Krišjānis Grantiņš

Vairākās Pierīgas sākumskolās un pamatskolās būs pat divas vai trīs pirmās klases, bet dažās – tikai viena. 

Lielajās skolās par bērnu trūkumu nesūdzas. Piemēram, Siguldas 1. pamatskolā būs vairāk par 62 bērniem, un plānots, ka būs trīs pirmās klases. Līdzīga situācija ir Siguldas novada jaunajā Laurenču sākumskolā, kurā jau pieteikti 54 bērni un būs trīs pirmās klases.
Par demogrāfisko situāciju nevar sūdzēties arī Mārupes novadā. Jaunmārupes sākumskolā jau pieteikti 66 bērni un būs trīs pirmās klases.

Nedaudz mazāk, proti, 41 pirmklasnieks, būs Mārupes pamatskolā. Šajā mācību iestādē būs tikai divas pirmās klases, jo skola telpu trūkumu dēļ nevar uzņemt vairāk, portāls "Apriņķis.lv" uzzināja Mārupes pamatskolā.

Labi klājās arī Siguldas novada Allažu pamatskolā, kurā mācībām pieteikti jau 14 bērni. Tikpat būs arī Ķekavas novada Daugmales pamatskolā, un, ņemot vērā, ka maksimālais bērnu skaits ir 16, tas ir labi. Krietni vairāk bērnu, proti, 26, sāks šī paša novada Pļavniekkalna sākumskolā. Salīdzinoši liels skaits pirmklasnieku būs Inčukalna pamatskolā – 24 bērni. Tas ir vairāk nekā citus gadus. Par bērnu trūkumu nevar sūdzēties arī Ropažu novada Zaķumuižas pamatskola, kurā mācības sāks 22 bērni un tradicionāli būs viena pirmā klase.

Salīdzinoši labi klājas arī Stopiņu pamatskolā, kurā pieteikti 12 bērni. Siguldas novada Mores pamatskolā būs 11 bērni, deviņi no tiem būs vispārizglītojošajā programmā un divi specializētajā. Tikpat cik pērn, proti, seši bērni, būs Babītes novada Salas sākumskolā.