15.08.2013 15:29

Lēdurgas pamatskolā atkal būs 1. klase

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskola. Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskola. Krišjānis Grantiņš

Pagājušajā mācību gadā Krimuldas novada Lēdurgas pamatskolā nevarēja nokomplektēt 1. klasi, bet šogad tajā mācības sāks vairāk nekā 10 bērni.

Pagājušais mācību gads Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolā, kas dibināta 1871. gadā, bija īpašs ar to, ka pirmo reizi skolas vēsturē nebija pirmās klases. Šogad satraukumam nav pamata – 1. klase atkal būs. "Kaut kas tāds mūsu skolas vēsturē notika pirmo reizi," atceras sākumskolas skolotāja Maija Karasjava. Viņa teic, ka pirmā klase jau varēja būt, bet tikai ar diviem skolēniem. "Lai bērniem nebūtu jāmācas apvienotajā klasē, pārrunās ar viņu vecākiem vienojāmies, ka abi ies citās skolās, kas ir tuvu viņu mammu darbavietām," norāda skolotāja.

M. Karasjeva informē, ka šogad Lēdurgas mācības sāks 11 bērni. Viss liecinot, ka arī nākamajos gados par audzēkņu trūkumu nebūs pamata satraukties. "Pozitīvi ir tas, ka gados jaunie mūsu novada iedzīvotāji, kuri brauc uz darbu Rīgā, bērnus atstāj pieskatīt vecmāmiņām Lēdurgā. Līdz ar to arī skolas gaitas viņi sāk mūsu pamatskolā," tā pedagoģe.

Iepriekš:
Demogrāfijas problēmu sekas: Lēdurgas pamatskolā šogad nebūs pirmās klases