13.08.2013 11:31

FOTO: Pēc sešu gadu gaidīšanas septembrī durvis vērs Daugmales bērnudārzs

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Augusta viducī topošajā Ķekavas novada Daugmales bērnudārza teritorijā vēl notiek aktīvi būvniecības darbi, taču jau septembra sākumā visam jābūt pabeigtam, lai to varētu sākt apmeklēt vietējie bērni.

"Ja esam skrupulozi, tad sanāk, ka šis bērnudārzs tiek būvēts jau sesto gadu. Iecere radās, kad Daugmales pagasta padome bija atsevišķa struktūrvienība. Bērnudārzs bija jābūvē, ja gribējām, lai šo vietu par savām mājām izvēlās jauni cilvēki. Pamatskola jau bija," stāsta Daugmales pamatskolas direktors Andris Ceļmalnieks.

Pēc tam esot sākušies tādi kā juku laiki, proti, novadu reforma un ekonomiskā krīze, tādēļ par dārziņu liecināja vien sienas un pamati. "Tāpēc Ķekavas domes deputātiem vairākkārt uzsvērām šīs izglītības iestādes nepieciešamību," atminas A. Ceļmalnieks. Tā kā valsts līdzekļus šim mērķim neizdevās iegūt, radās iecere, kas vēlāk arī tika realizēta, proti, multifukcionāla centra izveide. Tajā ir baseins, telpa trenažieriem, kā arī atsevišķa virtuve. Tas viss tika paveikts par valsts naudu, tādēļ, apsverot visus plusus un mīnusus, nu jau bijušā sasaukuma Ķekavas novada domes deputāti balsoja par līdzekļu piešķiršanu šī dārziņa izveidei.

"Esam paveikuši lielu darbu, jo tikai janvārī šeit ienāca būvnieki, un jau 19. augustā visam ir jābūt gatavam, lai var sākt vest mēbeles, jo atklāšana paredzēta jau 7. septembrī," informē A. Ceļmalnieks. Viņš smej, ka darbs uz priekšu rit tik ātri, jo būvniecībā nodarbināti topošo audzēkņu vecāki, kuri ir ieinteresēti, lai viņu atvases mācītos un rotaļātos pēc iespējas skaistākās telpās. Turklāt nu visi mazie daugmalieši būs arī vienkopus, jo pirms tam šajā pagastā deklarētie bērni gāja uz privātajiem dārziņiem gan Ķekavā, gan Baldonē, savukārt sešgadnieki mitinājušies vietējā Daugmales pamatskolā.

Pamatskolas direktors informē, jaunajā dārziņā tiks uzņemti mazuļi jau no 1,5 gada vecuma. Būs četras grupiņas, kurās maksimums rotaļāsies un mācīsies 24 bērni. "Ja gadījumā pieprasījums būs liels, mums ir vēl viena rezerves grupiņa, kurā arī varēsim uzņemt 24 bērnus, jo interese ir ne tikai no vietējiem, bet arī ķekaviešiem, baldoniešiem un pat Ķeguma novadā dzīvojošajiem bērnu vecākiem," norāda A. Ceļmalnieks.

Viņš lepojas, ka šajā dārziņā būs kāds ļoti vajadzīgs jauninājums, kas nav sākumskolā, – telpa, kur izguldīt inficētos bērnus, piemēram, vējbaku gadījumā, ja tās parādījušās dienas laikā. Tas pasargās citus grupiņas biedrus no inficēšanās. Savukārt medmāsa darbosies gan dārziņā, gan pāris metrus attālajā skolā.

Tā kā topošajam dārziņam blakus atrodas Daugmales multifukcionālais centrs, A. Ceļmalnieks arī tajā saskata jaunas iespējas. Tā kā ir plašas telpas un visi citi nepieciešamie apstākļi, vasarā šajā vietā varētu rīkot nometnes.

Iepriekš:
FOTO: Būvnieki steidz sagatavot Ķekavas sākumskolu jaunajam mācību gadam