12.08.2013 17:32

Ādažos kompensācija par privātā dārziņa apmeklēšanu – Ls 100

Autors  www.adazi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. www.foto.delfi.lv

Lai risinātu rindu problēmu uz pašvaldības dārziņiem, Ādažu dome nolēmusi piešķirt 100 latu kompensāciju tiem vecākiem, kuru atvases netiek pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.

Uz kompensāciju var cerēt tie vecāki, ja viņu bērns ir reģistrēts rindā uz vietu Ādažu novada pašvaldības izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu, un netiek nodrošināts ar vietu tajā kalendārajā gadā, kad bērnam paliek 18 mēneši jeb 1,5 gads. Tā pienākas, ja bērna un vismaz viena no bērna vecākiem vai aizbildņa deklarētā dzīvesvieta ir Ādažu novada administratīvajā teritorijā.

To paredz grozījumi Ādažu novada domes 25.01.2011. saistošajos noteikumos nr. 2 "Saistošie noteikumi par Ādažu novada pašvaldības līdzfinansējumu pirmskolas izglītības ieguvei privātās pirmsskolas izglītības iestādēs".

Jānorāda, ka Ādažu teritorijā ir šādas privātās pirmsskolas izglītības iestādes: Ādažu Brīvā Valdorfa skola, privātā pirmsskolas izglītības iestāde "Pasaku valstība" un privātā pirmsskola "Patnis".