19.06.2013 14:39

Babītes sākumskolā "Vinnijs" enerģiju dod saules baterijas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saules baterijas uz privātās sākumskolas "Vinnijs" jumta. Saules baterijas uz privātās sākumskolas "Vinnijs" jumta. Publicitātes foto

Babītes novadā esošā privātā sākumskola "Vinnijs" kļuvusi par vienu no izglītības ēkām Latvijā, kas, izmantojot Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzfinansējumu, savu ikdienas tēriņu mazināšanai izmanto atjaunojamo energoresursu – saules enerģiju.

Uz sākumskolas jumta uzstādīti saules kolektori 28 kv/m platībā ar kopējo jaudu 20 kW, kas nodrošinās iespēju par 60 % samazināt kopējās izmaksas karstā ūdens sildīšanai un 16 kvadrātmetru platībā saules baterijas (PV paneļi) ar kopējo jaudu 2,3 kW ikdienas elektrības tēriņu samazināšanai. Privātā sākumskola "Vinnijs" jau šajā mācību gadā ir ieguvusi eko skolas nosaukumu un diplomu, kas apliecina, ka izglītības iestādei ir būtiski vides kvalitātes uzlabojumi.

Saules enerģijas sistēmu uzstādīšanas darbus veica SIA "Zaļās vides serviss", izmantojot Latvijā ražotos saules kolektorus "SelSol" un Lietuvā ražotos saules baterijas "Solet", informē projekta īstenotāju pārstāvis Uģis Bērziņš.