17.10.2017 14:14

Šogad labdarības maratons "Dod pieci" būs veltīts bērnu namu bērniem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Šogad labdarības maratons "Dod pieci" būs veltīts bērnu namu bērniem youtube.com/PieciLV

Ceturtais labdarības maratons "Dod pieci", ko rīko "Latvijas Radio" sadarbībā ar "Latvijas Televīziju" un labdarības organizāciju "Ziedot.lv", no 17. līdz 23. decembrim pirmo reizi noritēs Doma laukumā, šogad pievēršot īpašu uzmanību situācijai bērnu namos.

Tāpat kā citos gados, labdarības maratona laikā trīs dīdžeji Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Aleksis Vilciņš vienu nedēļu dzīvos un strādās īpašā stikla studijā, atskaņojot klausītāju par ziedojumiem izvēlētās dziesmas "Latvijas Radio 5 – Pieci.lv" ēterā, informē "Latvijas Radio" preses sekretāre Ilze Zvaigzne.

Šogad "Dod pieci" aktualizēs Latvijas bērnu namos valdošo situāciju un nepieciešamību sniegt bērnu namu bērniem iespēju augt pilnvērtīgās ģimenēs. Precīzs ziedojumu mērķis tiks izziņots tuvākajā laikā, taču jau tagad zināms, ka ziedošanas kārtība nemainās. Ziedot jebkurā paša izvēlētajā apmērā varēs gan "Ziedot.lv" mājaslapā, gan "Dod pieci" mājaslapā www.dodpieci.lv, kur no 4. decembra varēs pieteikt dziesmu par minimālo ziedojumu 5 eiro apmērā.

No 17. līdz 23. decembrim labdarības maratona norises laikā ziedot varēs arī stikla studijā, kas pirmo reizi atradīsies Doma laukumā, kur ik gadu šajā laikā norit arī tradicionālais Ziemassvētku tirdziņš, skaidro I. Zvaigzne.

Labdarības maratona "Dod pieci" laikā stikla studiju apciemos vairāki desmiti Latvijā pazīstamu personību, kā arī ik dienu ar koncertu uzstāsies Latvijas populārākie mūziķi. "Dod pieci" norisei 24 stundas diennaktī varēs sekot "Latvijas Radio 5 – Pieci.lv" ēterā, tiešsaistē www.dodpieci.lv un www.lsm.lv, kā arī "Latvijas Televīzijas" kanālos.

Šogad "Dod pieci" aktualizēs nepieciešamību palīdzēt tiem bērniem, kuriem ir vajadzīga ģimene, tāpēc labdarības maratona oficiālais tēmturis ir #SalaboBērnību. Latvijā ik gadu vidēji 1500 bērnu dzīvo bērnu namos, bez vecākiem un bez ģimenes, ik dienu saskaroties ar tādām problēmām kā mīlestības trūkums, pamestība un vardarbība, un institūcijas nav spējušas šo situāciju labot vai mainīt jau gadiem, norāda I. Zvaigzne.

Pēdējo mēnešu laikā gan sabiedriskā medija projektā "Sistēmas bērni", gan citos masu medijos spilgti izgaismotas problēmas, ar kurām saskaras bērnu namu audzēkņi, kuriem ir liegtas neskaitāmas laimīgai bērnībai un veiksmīgai nākotnei tik nepieciešamās lietas. Latvijas sabiedrībā ir pietiekami daudz cilvēku, kas bērnu namos nonākušajiem bērniem to varētu dot.

Labdarības maratons "Dod pieci" ir daļa no starptautiska projekta "Serious Request", kura ietvaros dažādās Eiropas valstīs ik gadu notiek vairāki labdarības maratoni, vēsta preses sekretāre.

Pirmajā labdarības maratonā "Dod pieci" 2014. gada decembrī tika saziedoti 64 550 eiro, kas nodrošināja Ziemassvētku dāvanas vairāk nekā 5 tūkstošiem trūcīgo un vientuļo Latvijas sirmgalvju, savukārt 2015. gadā – 135 546 eiro, kas sniedza asistenta atbalstu vairāk nekā 50 ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām.

2016. gadā tika saziedota līdz šim lielākā summa "Dod pieci" vēsturē – 190 910 eiro, kas nodrošinās iespēju sarīkot 21 nometni onkoloģiskajiem pacientiem un viņu tuviniekiem psihosociālā atbalsta saņemšanai, informē I. Zvaigzne.