18.09.2017 11:49

Bezmaksas seminārā Ķekavā varēs uzzināt par bērnu drošību mājās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bezmaksas seminārā Ķekavā varēs uzzināt par bērnu drošību mājās pixabay.com

Otrdien, 19. septembrī, plkst. 18.00 Ķekavā pirmsskolas izglītības iestādē "Ieviņa" (Gaismas ielā 25) norisināsies bērnu drošībai veltīts bezmaksas seminārs "Bērnam droši", kurā tiks stāstīts, kā padarīt mājas vidi drošāku vienu līdz piecus gadus vecam bērnam.

Pasākumu vadīs blogere un divu bērnu mamma Paula Roze, kura jau vairākus gadus organizē dažādus seminārus un lekcijas par bērnu veselības un drošības jautājumiem, informē Slimību profilakses un kontroles centra Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja.

"Man kā divu mazu, aktīvu un zinātkāru bērnu mammai bērnu drošība ir ļoti svarīgs temats, ko es cenšos regulāri aktualizēt arī savā blogā. Es uzskatu, ka par savu bērnu drošību primāri esam atbildīgi mēs paši – vecāki –, un ticu, ka lielu daļu negadījumu varētu novērst, ja vien vecāki būtu vairāk informēti par to, kā uzlabot sava mājokļa drošību un pielāgot to bērnu vajadzībām," norāda P. Roze.

"Pasākumos stāstīšu par pētījumu rezultātiem, iepazīstināšu ar informatīvajiem materiāliem, tostarp jaunradītiem interaktīviem video, bet jo īpaši – dalīšos savā pieredzē par mājas vides pielāgošanu bērniem, pašas un citu vecāku pieļautajām kļūdām, kā arī veiksmīgajiem risinājumiem," skaidro blogere.

Slimību profilakses un kontroles centra 2016. gada statistikas dati liecina, ka bērni vecumā līdz pieciem gadiem 77% gadījumos traumas gūst tieši mājās – dzīvojamā zonā, guļamistabā, virtuvē vai dārzā. Galvenais traumu iemesls bērniem ir nedroša vide mājās, nepietiekama bērnu uzraudzība, kā arī vecāku zināšanu trūkums par traumu gūšanas riskiem un iespējām savu bērnu pasargāt.

Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centra organizētā sabiedrības informēšanas kampaņā "Bērnam droši" izstrādāti septiņi izglītojoši videoklipi un informatīvs buklets par risinājumiem, kā mainīt un uzlabot bērniem bīstamās vietas. Tāpat vecāki tiks aicināti aizpildīt digitālu testu, lai pārliecinātos, cik bērnam droša ir viņu dzīvesvieta, vēsta I. Arāja.

Iepriekš:

Bērnam bīstamākās telpas mājās un kā tās padarīt drošākas