11.08.2017 10:54

Audžuģimeņu, adoptētāju un aizbildņu reģionālās tikšanās pulcējušas 322 ģimenes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Audžuģimeņu, adoptētāju un aizbildņu reģionālās tikšanās pulcējušas 322 ģimenes arhīvs

Noslēgušās šīs vasaras audžuģimeņu, adoptētāju un aizbildņu reģionālo atbalsta grupu tikšanās, kuras raisīja plašu interesi un kopumā pulcēja 1405 dalībniekus no 322 ģimenēm, informē Labklājības ministrija.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šis gads bija pirmā reize, kad reģionālās atbalsta grupas tika organizētas arī adoptētājiem un aizbildņiem. Šogad klāt tika aicinātas arī audžuģimenes, nodrošinot iespēju saņemt dažādu jomu speciālistu atbalstu vienuviet. Četras nedēļas nogales reģionālo semināru dalībniekiem bija iespēja aktīvi un saturīgi pavadīt laiku, uzzināt jaunu informāciju un apgūt līdz šim neiepazītas prasmes, kā arī vienkārši labi atpūsties.

Kopīga sanākšana vasarā salidojumu veidā norisinās jau desmito gadu. Sākotnēji tajos piedalījās 80 cilvēki, ar katru gadu interesee un atsaucība pieaugusi.

"Mūsu kopīgais mērķis ir ikvienam bērnam radīt iespēju uzaugt ģimeniskā vidē ar savu māju sajūtu. Cieša sadarbība un atbalsts, regulāras savstarpējās tikšanās un viedokļu apmaiņa ar nevalstiskajām organizācijām, labākajiem savas jomas ekspertiem, pašām audžuģimenēm, adoptētājiem un aizbildņiem ir izšķiroši svarīgi ceļā uz institūciju likvidēšanu," uzsvēris labklājības ministrs Jānis Reirs.

2017. gada sākumā kopumā Latvijā bija 575 audžuģimenes un 3 664 aizbildņu, kuru ģimenēs kopumā atradās 5 741 ārpusģimenes aprūpē esošie bērni (no visiem 6 957 ārpusģimenes aprūpē esošiem bērniem). 2017. gada sākumā Adopcijas reģistrā bija iekļautas ziņas par 182 adoptētājiem no Latvijas, kuri vēlas adoptēt bērnu.

Latvijas audžuģimeņu, adoptētāju un aizbildņu reģionālo atbalsta grupu tikšanās organizēja Labklājības ministrija (LM) un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) sadarbībā ar nodibinājumu "Sociālo pakalpojumu aģentūra".