29.06.2017 09:35

Parādnieks rosina maksāt ģimenēm 100 eiro pabalstu mēnesī par trešo bērnu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Parādnieks rosina maksāt ģimenēm 100 eiro pabalstu mēnesī par trešo bērnu arhīvs

Plānots ieviest jaunu pabalstu ģimenēm par trešo un katru nākamo bērnu - 100 eiro mēnesī, telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" teica Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Demogrāfijas lietu apakškomisijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).

Trešais bērns ģimenē ir izšķirošs tautas ataudzei, uzvēra politiķis. Trešā bērna politikas īstenošanai paredzēti vairāki pasākumi. Viens no tiem esot "Goda ģimenei 100", skaidroja Parādnieks.

Viņš to iecerējis ieviest no nākamā gada. Tas paredzētu par trešo un katru nākamo bērnu ģimenei maksāt pabalstu 100 eiro apmērā katru mēnesi, līdz bērns sasniegtu 19 gadu vecumu.

Parādnieks nevarēja nosaukt konkrētu finansējuma avotu šīm iecerēm, vien minēja, ka ienākumu avoti ir dažādi un iespējas atrast finansējumu esot. Kopā esot nepieciešami vairāki desmiti miljonu eiro.

Lai gan garantiju par šīs programmas ieviešanu neesot, tomēr politiķis ir pārliecināts, ka šo ieceri īstenos. Ja to nespēs izdarīt šī valdība, tad būs cita valdība, kas to izdarīs, teica Parādnieks.