27.03.2017 12:45

Labdarības projekta neauglības ārstēšanai ietvaros mazuļus gaida trīs Pierīgas ģimenes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
attēlam ir ilustratīva nozīme attēlam ir ilustratīva nozīme arhīvs

Neauglības ārstēšanas kampaņas "Labu darot!" ietvaros sniegtā palīdzība vainagojusies ar panākumiem – trīs ģimenes no Saulkrastiem, Stopiņu novada un Babītes novada ir mazuļu gaidībās.

Labdarības projekts neauglības ārstēšanai "Labu darot!", kura būtību iemieso tās sauklis "Palīdzi piepildīt sapni par ilgi gaidītu bērniņu!", tika uzsākts 2013. gada maijā, un ar sabiedrības atbalstu triju gadu laikā sniegta palīdzība vairāk nekā 30 ģimenēm, septiņi pāri jau audzina savus mazulīšus, savukārt trīs ģimenes ir bērniņu gaidībās. Šogad aktīvu ārstēšanas kursu uzsākuši septiņi pāri visos Latvijas novados, kas palīdzību varējuši saņemt par 2016. gadā saziedotajiem līdzekļiem, taču ārstēšanos vēl arvien turpina arī dažas ģimenes, kurām atbalsts bijis nepieciešams iepriekšējos gados.

"Ģimenes, kas saņēmušas neauglības ārstēšanu un, pateicoties sabiedrības atbalstam, sagaidījušas savus mazulīšus, ļoti saudzē savas ģimenes un bērnu labsajūtu, tādēļ visbiežāk par piedzīvoto nevēlas publiski dalīties, taču mēs esam priecīgi un gandarīti katru reizi, kad saņemam klīnikas speciālistu ziņas – ir piedzimis bērniņš vai ģimenei iestājusies veiksmīga grūtniecība. Tas visiem šajā labdarības projektā iesaistītajiem un arī tiem, ka ar savu ziedojumu pauduši atbalstu saviem līdzcilvēkiem, apliecina – kopīgi esam palīdzējuši notikt brīnumam," saka akcijas idejas autore, "Elvi Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine.

2016. gada laikā šai labdarības programmai saziedots 21 587,24 eiro, bet četru gadu laikā kopā neauglības ārstēšanai savākti nepilni 90 000 eiro. Pāri, kam nepieciešama palīdzība neauglības ārstēšanai, var pietiekties, aizpildot pieteikuma veidlapu projekta mājaslapā www.labudarot.lv. Ģimenes, kas saņem atbalstu, tiek izvēlētas reizi gadā, izlozējot pārus no visiem Latvijas reģioniem. Laimīgo pretendentu skaitu nosaka katra gada laikā savāktā finansējuma apmērs.

Ziedot iespējams, atstājot naudu ziedojumu kastītēs visā Latvijā vai zvanot uz ziedojumu tālruni 90006282 (maksa par zvanu 1,42 eiro).