07.03.2017 12:19

VID gada ienākumu deklarācijas elektroniski līdz šim iesnieguši gandrīz 180 tūkstoši iedzīvotāju

Autors  BNS/lvportals.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
VID gada ienākumu deklarācijas elektroniski līdz šim iesnieguši gandrīz 180 tūkstoši iedzīvotāju VID, infografika – lvportals.lv

Līdz otrdienas plkst. 8.55 gada ienākumu deklarācijas Valsts ieņēmumu dienestam (VID) elektroniski bija iesnieguši 179 296 iedzīvotāji. Savukārt pirmdien pēcpusdienā VID informēja, ka deklarācijas iesnieguši 155 053 iedzīvotāji.

VID aģentūrai BNS norādīja, ka iedzīvotāju interese par deklarāciju iesniegšanu šogad ir milzīga, jo, piemēram pērn, 1. martā, kad varēja sākt iesniegt deklarācijas, to izdarīja seši tūkstoši iedzīvotāju. Lielākā daļa deklarāciju tiek iesniegta elektroniski.

VID norāda, ka iedzīvotājiem nav jāsteidzas ar deklarāciju iesniegšanu, jo pat tiem nodokļu maksātājiem, kam tā jāiesniedz obligāti, to iespējams izdarīt līdz pat šī gada 1. jūnijam ieskaitot. Savukārt tie, kuri to dara brīvprātīgi, lai atgūtu pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli, var iesniegt gada ienākumu deklarāciju visa gada laikā.


Īsumā par ienākumu deklarāciju

• Gada ienākumu deklarācija obligāti no 1. marta līdz 1. jūnijam jāiesniedz saimnieciskās darbības veicējiem.

• No 1. marta deklarāciju var iesniegt brīvprātīgi, lai tiktu piemērots diferencētais neapliekamais minimums, ja ienākumi 2016. gadā bija mazāki par 12 000 eiro.

• Lai saņemtu pārmaksāto IIN par attaisnotajiem izdevumiem un to nodokļa pārmaksu, kas izveidosies, piemērojot diferencēto neapliekamo minimumu par 2016. gadu, deklarāciju var iesniegt laikā no 2017. gada 1. marta līdz pat 2020. gada 16. jūnijam.

 


• 2017. gada laikā vēl var pieprasīt pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli par 2014. un 2015. gadu, bet līdz 2017. gada 16. jūnijam – arī par 2013. gadu.

• VID deklarācijas datus pārbauda. Ja iesniegtajā deklarācijā netiks atklātas kļūdas un nebūs nepieciešami precizējumi, pārmaksātais nodoklis tiks ieskaitīts kontā trīs mēnešu laikā no deklarācijas iesniegšanas brīža.

• Pārmaksātā nodokļa atgūšanai vienlaikus var deklarēt izdevumus par izglītību, ārstniecību un citus likumā paredzētos.


Kā iesniegt deklarāciju?


Valsts ieņēmumu dienesta interneta vietnē deklarācijas iesniegšana ir attēlota grafiski, soli pa solim.

1. Deklarāciju var aizpildīt VID interneta vietnes (www.vid.gov.lv) sadaļā "Elektroniskās deklarēšanas sistēma" (EDS). Izvēlies iespēju pieslēgties ar www.latvija.lv un izmanto savu internetbankas paroli!

2. Lai palīdzētu saprast, kuras ailes un kuri gada ienākumu deklarācijas pielikumi jāaizpilda, elektroniskajā gada ienākumu deklarācijas formā ir izstrādāts vednis jeb palīgs, proti, pirms deklarācijas aizpildīšanas sistēma lūdz lietotāju atbildēt uz vairākiem jautājumiem, un atbilstoši sniegtajām atbildēm lietotājam tiek piedāvāts aizpildīt tikai tos gada ienākumu deklarācijas pielikumus un ailes, kas attiecas uz konkrēto lietotāju.

3. Parādoties iespējai "Sagatavot jaunu dokumentu", ir jāizvēlas "No veidlapas". Pēc tam izvēlieties "Iedzīvotāju ienākuma nodokļa dokumenti" – "Gada ienākumu deklarācija". Pēc tam norādiet periodu, par kuru iesniegsiet deklarāciju. Atzīmējiet, ka iesniegsiet to brīvprātīgi, un izvēlieties "Vēlos atgūt pārmaksāto nodokli [...] par [...]". Kad tas paveikts, spiediet "Turpināt" un "Sagatavot manu deklarāciju".

4. Veidlapā D1 var aplūkot visus taksācijas gadā gūtos ienākumus un nomaksātos nodokļus, savukārt veidlapā D4 ir jāfiksē attaisnotie izdevumi par medicīnas un izglītības pakalpojumiem. Izvēlieties "Aizpildīt ar maniem datiem". Ja vēlaties iesniegt attaisnojuma dokumentus arī par bērnu, vecākiem vai laulāto, izvēlieties "Pievienot personu", tad D4 veidlapa tiks izveidota katram izvēlētajam ģimenes loceklim.

5. Veidlapas D4 ailītē Nr. 6 jāraksta summa par dažādiem medicīniskiem pakalpojumiem, bet ailītē Nr. 8 – tikai par zobārstniecības pakalpojumiem un plānotajām operācijām. Pārējās summas sistēma parādīs un aprēķinās pati.

6. Izvēlieties "Iesniedzamā informācija" un sadaļā "Pievienotie dokumenti" pievienojiet ieskenētos čekus. Sistēma atpazīst dažādus formātus – pdf, jpg, odt, ods, docx... Laukā "Komentāri" ievadiet čeku numurus un datumus.

7. Pārmaksātā nodokļa summa būs redzama lapas lejas daļā "Pārskaitāmā summa". Ievadiet savu konta numuru, pārbaudiet e-pasta adresi un telefona numuru. Atveroties sadaļai "Dokumentu saraksts", būs redzams sagatavotās deklarācijas dokumenta numurs un statuss. Neaizmirstiet nospiest "Iesniegt"!

8. Iesniegtie dati tiks pārbaudīti. Ja netiks atklātas kļūdas un nebūs nepieciešami precizējumi, pārmaksātais nodoklis tiks ieskaitīts jūsu kontā trīs mēnešu laikā no deklarācijas iesniegšanas brīža.

Ja nepieciešama palīdzība, konsultēties var arī pa tālruni 67120000 vai klātienē VID klientu apkalpošanas centrā, vai Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā.