02.03.2017 14:29

LPIA: Žurnālu abonēšanas un iegādes apmēri Latvijā šogad varētu saglabāties iepriekšējā gada līmenī

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LPIA: Žurnālu abonēšanas un iegādes apmēri Latvijā šogad varētu saglabāties iepriekšējā gada līmenī arhīvs

Žurnālu abonēšanas un iegādes apmēri šogad Latvijā varētu saglabāties iepriekšējā gada līmenī, aģentūrai BNS prognozēja Latvijas Preses izdevēju asociācijas (LPIA) valdes priekšsēdētāja vietnieks un izdevniecības SIA "Žurnāls Santa" valdes priekšsēdētājs Ivars Zariņš.

"Nedomāju, ka šis gads būs sliktāks nekā pagājušais, bet nedomāju arī, ka tas būs labāks. Demogrāfiskā situācija Latvijā iespaido jebkuru mediju. Daudz mazākos apmēros, bet tomēr cilvēki turpina braukt prom no valsts, mirstība ir lielāka nekā dzimstība un latviešu skaits katru gadu paliek arvien mazāks. Tāpēc nevar prognozēt, ka būs kaut kāda izaugsme. Taču nedomāju, ka būs arī kritums," teica Zariņš.

Vienlaikus viņš piebilda, ka viena no šā gada nozares prioritātēm ir piemēroties pērn apstiprinātajām Latvijas mediju politikas pamatnostādnēm 2016.–2020. gadam, kas nozarei būs jāņem vērā. Tāpat aktīvi kopā ar Kultūras ministriju norit darbs pie grozījumiem likumā "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem". "Domāju, ka tas ir pietiekami apjomīgs darbs, kas jāizdara," sacīja Zariņš, piebilstot, ka līdz šim sadarbību ar Kultūras ministriju vērtē kā ļoti labu, jo tā ieklausās nozarē, pieņemot tai būtiskus lēmums.

Zariņš arī prognozēja, ka konkurence starp žurnālu izdevējiem Latvijā šogad varētu saglabāties iepriekšējā gada līmenī. "Situācija saglabājas stabila un bez straujām svārstībām. Vismaz pagaidām tā izskatās," teica LPIA valdes priekšsēdētāja vietnieks.

Latvijas Preses izdevēju asociācija ir sabiedriska organizācija, kas veicina drukāto mediju un izdevējdarbības nozares attīstību, liecina informācija asociācijas mājaslapā. Savā darbībā tā aizstāv organizācijas biedru intereses attiecībās ar publiskās varas, sabiedriskajām un privātajām institūcijām.