08.02.2017 12:29

Ģimenēm un izglītībai veltītā seminārā Rīgā piedalīsies ievērojams itāliešu psihologs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ģimenēm un izglītībai veltītā seminārā Rīgā piedalīsies ievērojams itāliešu psihologs publicitātes

18. februārī dienas centrā "Svētā Ģimenes Māja" notiks ģimenēm, vecākiem, sociālajiem darbiniekiem un pedagogiem paredzēts informatīvs seminārs, kurā piedalīsies itāliešu psihologs Ecio Ačeti. Viņš specializējies ģimenes un izglītības problēmu jautājumos un šajā jomā darbojas gandrīz 40 gadus.

Ecio Ačeti galvenokārt nodarbojies ar bērnu attīstības traucējumiem, palīdzot vecākiem, audzinātājiem, skolotājiem, sociālajiem darbiniekiem labāk pazīt bērnu visos viņa attīstības posmos un izvēlēties piemērotu ārstēšanu. Viņš ir psihologs, audzinātājs, valsts un privātu uzņēmumu konsultants, Lombardijas psihologu biedrības padomnieks. Daudzu grāmatu un laikrakstu rakstu autors, sadarbojies ar Itālijas Bīskapu konferenci un ir "Fokolare" kustības biedrs.

Kā norāda semināra rīkotāji, Ecio Ačeti pazīst situāciju sabiedrībā ne tikai Itālijā, bet arī citās valstīs, vairāk nekā 10 gadus sadarbojoties ar valstiskām un nevalstiskām organizācijām Lietuvā. Tur viņš ir vadījis dažādus seminārus par ģimenes problemātiku, bērna attīstību, pusaudžu vecumu, adopciju, uzticēšanos, iestāžu problēmām, bērnu pamešanu.

Aicinot uz tikšanos ar Ecio Ačeti, pasākuma organizatori sola, ka tā būs izdevība no citas puses un ar jaunu pieeju palūkoties uz ģimenes, izglītības realitāti, kas šobrīd piedzīvo pārmaiņu laikus, iespēja savstarpējai viedokļu un ideju apmaiņai, kā arī atvērtam un dziļam dialogam.

Semināra programmā paredzētas divas lekcijas – "Izglītošana šodien: ir cerība", kurā apskatīs mācību metodes ģimenē un ar tām saistītās grūtības, īpašu uzmanību veltot pedagoģiskajām kļūdām, kā arī meklēs veidi pašcieņas un psiholoģiskā stāvokļa uzlabošanai, un "Bērnība: sēkla nākotnei", kurā tiks aplūkota bērna sentimentālā, emocionālā, kognitīvā attīstība, atsaucoties uz emocionālo un seksuālo identitāti, kā arī tiks meklēti veidi virzīt mācīšanu pozitīvā un uz sadarbošanos vērstā virzienā.