28.12.2016 13:42

Siguldas slimnīcā uzstādīts rekords – pasaulē nācis tūkstošais mazulis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas slimnīcā uzstādīts rekords – pasaulē nācis tūkstošais mazulis Siguldas novada pašvaldība

27. decembrī Siguldas novada pašvaldībai piederošās Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļā piedzimis šogad tūkstošais mazulis. Tas ir pieņemto dzemdību skaita rekords, turklāt slimnīcas dzimstības rekords tiek labots jau ceturto gadu pēc kārtas.

Tūkstošā mazuļa vecākus – siguldiešus Kristiānu un Raivo – un jaundzimušo Henriku sveica Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, priekšsēdētāja vietnieks Jānis Zilvers un Siguldas slimnīcas vadītājs Valdis Siļķe.

Kā vēsta novada pašvaldība, jaunie vecāki atzīst, ka Siguldā atraduši ģimenes mieru, svaigu gaisu un aktīvu pilsētas kultūras dzīvi, tāpēc abas savas atvases ar prieku audzinās un skolos Siguldā. Pāris arī izteica pateicību Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļas profesionālajiem un kompetentajiem darbiniekiem.

Šogad slimnīcā pieņemto dzemdību skaits ir absolūtais rekords kopš 1950. gada, kad Siguldas slimnīca dibināta, pārspējot arī pagājušā gada rekorda skaitli – 2015. gadā slimnīcā pasaulē nāca 904 mazuļi. Šī gada Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļas statistika pārsniegusi mazo dzemdību nodaļu kategorijas rādītājus, kas starptautiskā vērtējumā ir līdz 960 dzemdībām gadā.

Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļa informē, ka līdz 2016. gada 28. decembrim Siguldas novadā bija reģistrēti 264 jaundzimušie Siguldas novada iedzīvotāji.