17.11.2016 12:45

Ar objektu “Es piedzimu agrāk!” izgaismos Pasaules priekšlaicīgi dzimušo bērnu dienu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Lai pievērstu uzmanību priekšlaicīgi dzimušiem bērniem un priekšlaicīgi dzimušo bērnu aprūpes jautājumiem, 17. novembrī visā pasaulē atzīmē Priekšlaicīgi dzimušo bērnu dienu. Katru gadu Latvijā pirms noteiktā laika piedzimst ap 1000 bērnu.

17. novembrī jau piekto gadu pēc kārtas Latvijā tiks atzīmēta Priekšlaicīgi dzimušo bērnu diena, kuras ietvaros notiks Satikšanās svētki – tikšanās un īpašs dievkalpojums priekšlaicīgi dzimušo bērnu līdzcilvēkiem, ārstiem, māsām un ikvienam cilvēkam Rīgas Vecās Svētās Ģertrūdes baznīcā.

Vienlaikus pasaules Priekšlaicīgi dzimušo bērnu dienas simbols tiks izgaismots no 17. līdz 20. novembrim gaismas festivāla "Staro Rīga 2016" laikā, kad pie Rīgas Vecās Svētās Ģertrūdes baznīcas būs iespējams apskatīt gaismas objektu "Es piedzimu agrāk".

17. novembrī no plkst. 18.00 līdz 19.00 Rīgas Vecās Svētās Ģertrūdes baznīcā notiks satikšanās priekšlaicīgi dzimušo bērnu vecākiem un bērniem, līdzcilvēkiem un speciālistiem, kuri palīdzējuši šajā pasaulē ienākt priekšlaicīgi dzimušiem bērniem, kā arī snieguši cita veida atbalstu.

Tāpat 17. novembrī ikviens interesents plkst. 19.00 varēs piedalīties dievkalpojumā, kas veltīts Priekšlaicīgi dzimušo bērnu dienai – lai atbalstītu tos, kurus bērna priekšlaicīga piedzimšana skārusi nesen, kam pāragra bērniņa piedzimšana radījusi nopietnas sekas visas mazuļa turpmākās dzīves garumā, kā arī lai pateiktos par bērna dzīvību un vienkārši būtu kopā.

Gaismas objekts "Es piedzimu agrāk" ikvienam interesentam un Rīgas viesim bez maksas būs apskatāms no 17. līdz 20. novembrim, laika posmā no plkst. 17.00 līdz 23.00.

Plašāk par gaismas festivālu "Staro Rīga 2016" pasākumā mājaslapā.

Lai sniegtu atbalstu vecākiem, kuru ģimenēs bērni dzimuši pirms paredzētā laika, ir izveidota arī mājaslapa, kurā pieejama informācija par priekšlaicīgi dzimušiem mazuļiem un to, kā rīkoties, lai saņemtu psiholoģisku un praktisku palīdzību.