07.12.2015 18:29

Pirmo reizi izdod bērniem domātu tūrisma ceļvedi "Susuriņa piedzīvojumi Gaujas Nacionālajā parkā"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pirmo reizi izdod bērniem domātu tūrisma ceļvedi "Susuriņa piedzīvojumi Gaujas Nacionālajā parkā" publicitātes

Lai Gaujas Nacionālā parka apskate būtu interesantāka arī pašiem mazākajiem ceļotājiem, klajā nācis tūrisma ceļvedis ģimenēm ar bērniem "Susuriņa piedzīvojumi Gaujas Nacionālajā parkā".

Kā portālam "Apriņķis.lv" pavēstīja Gaujas Nacionālā parka tūrisma klastera pārstāve Alda Bražūne, "Susuriņa piedzīvojumi Gaujas Nacionālajā parkā" ir Latvijā pirmais ceļvedis, kurā kopā ar ceļotājiem interesējošu informāciju ievietots piedzīvojumu stāsts ar skaistām ilustrācijām. Grāmata būs lielisks palīgs vecākiem, lai ceļojuma laikā nodarbinātu bērnus un viņi uzzinātu vairāk par vietu, uz kuru ģimene ir atbraukusi.


Grāmata stāsta par Gaujas Nacionālā parka iemītnieka - susuriņa aizraujošajiem piedzīvojumiem, kuros viņš pludinās pa Gauju, satiek dažādus citus dzīvniekus un iekuļas dažādos piedzīvojumos, apceļojot Siguldu, Cēsis, Valmieru un citas vietas. Grāmatā ievietoti dažādi uzdevumi, laika īsināšanai ceļā vai gaidot maltīti restorānā.

Grāmata izdota latviešu, krievu, angļu un igauņu valodā un bez maksas pieejama visos Gaujas Nacionālā parka tūrisma informācijas centros. To var arī lejupielādēt "Enter Gauja" mājas lapā.

"Enter Gauja" ir Gaujas Nacionālā parka tūrisma klastera izveidotais zīmols ar mērķi veicināt aizsargājamās teritorijas kā vienota tūrisma galamērķa atpazīstamību. "Enter Gauja" apvieno deviņas Gaujas Nacionālajā parkā esošās pašvaldības un vairāk nekā 50 uzņēmējus.

Grāmata iznākusi projekta "Gaujas Nacionālā parka tūrisma klastera attīstība" ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un administrē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.