10.09.2015 16:17

Tēva dienas festivālā atgādina par gaidāmajiem svētkiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tēva dienas festivālā atgādina par gaidāmajiem svētkiem Renārs Koris, “mammamuntetiem.lv”

Šajā nedēļas nogalē Latvijā jau septīto gadu atzīmēs Tēva dienu. Lai popularizētu šos svētkus un aicinātu tos ieviest kā ikgadēju ģimenes tradīciju, Rīgā, Vērmanes dārzā, Latvijas vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" kopā pulcēja Latvijā lepnākos tētus un viņu ģimenes – dienas garumā pasākumu apmeklēja tūkstošiem tēvu ar ģimenēm.

"Tēva diena katru dienu!" – ar šādu saukli "Mammamuntetiem.lv" pieteica savus kārtējos ģimenes svētkus par godu Tēva dienai. Kā stāsta "Mammamuntetiem.lv" vadītāja un Tēva dienas festivāla organizatore Inga Akmentiņa-Smildziņa, tēta rotaļāšanās un mīļas sarunas ar savu bērnu nav tikai aina no svētku dienām – tai jābūt katra bērna ikdienai.

"Lai veicinātu tēta un bērna brīvā laika pavadīšanu kopā un skaidrotu tēva lomas neatsveramo nozīmi bērna dzīvē, mēs, vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv", jau trešo gadu pēc kārtas Rīgā rīkojam sirsnīgus, ģimeniskus svētkus par godu Tēva dienai. Jau pēc pirmā Tēva dienas festivāla nolēmām, ka šiem ģimeniskajiem svētkiem Rīgā ir jākļūst par ikgadēju tradīciju, jo redzējām, cik pagodināti un lepni jūtas uz pasākumu sanākušie tēti," teic I. Akmentiņa-Smildziņa.

Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki, tā svinama septembra otrajā svētdienā, un šogad Latvijas vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" par godu Tēva dienai rīko vairākus pasākumus un aktivitātes, tādējādi akcentējot domu, ka tētim laiks saviem bērniem ir jāvelta katru dienu.

Līdz oficiālajiem Tēva dienas svētkiem ģimenes tiek aicinātas piedalīties divos konkursos par godu Tēva dienai – konkursā "Stāsti par tētiem", kas tiek rīkots kopā ar ""Amigo" iniciatīvu laimīgām ģimenēm" un kura galvenā balva ir "Huawei" mobilie tālruņi visai ģimenei, kā arī apmaksātas sarunas gada garumā, izmantojot "Amigo" pieslēgumu "Lielais", tāpat arī konkursā bērnudārziem "Kā mēs sveicām savus tētus", kur galvenā balva ir ceļojums vienai grupiņai uz "Laimas" Šokolādes muzeju un konstruktori "LEGO".

Interneta vietnē www.mammamuntetiem.lv ir apkopoti visi par godu Tēva dienai Latvijā notiekošie pasākumi.