09.06.2015 17:45

Šovasar vēl aizvien modīgi laulāties jūras karstā

Autors  Magda Jēgere, Vidzemes augstskolas žurnālistikas studente
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Šovasar vēl aizvien modīgi laulāties jūras karstā arhīvs

Klāt vasara un kāzu sezona. Arī Pierīgas novadu dzimtsarakstu nodaļu pakalpojumi tiek izmantoti arvien vairāk. Turklāt zīmīgi, ka jaunie pāri vēl aizvien vēlas laulāties jūras krastā, lai gan nu jau priekšroka tiek dota laulību ceremonijai ezera krastā.

"Precas arī ziemā, bet vasara, protams, ir vispopulārākā izvēle. Intensīvākās ir jūlija un augusta nedēļas nogales. Precas arī darbadienās, jo pāriem ir kādi zīmīgi datumi, kuros vēlas laulāties, – diena, kurā iepazinušies, ar horoskopiem saistīti datumi vai brīvas vietas viesu namos," stāsta Saulkrastu novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Baiba Meldere.

Apjautājot Pierīgas dzimtsarakstu nodaļu vadītājas, uzzinām, ka vidēji nedēļā tiek salaulāti septiņi pāri katrā Pierīgas novadā. Ir novadi, kuros salaulāto skaits ir ļoti liels, – Jūrmala, Saulkrasti, Carnikava, tur bieži vien tiek salaulāti pat vairāki pāri dienā.

Kopš 2013. gada 1. janvāra, kad tika pieņemtas izmaiņas Civillikuma Ģimenes tiesību daļā, laulība var tikt reģistrēta ne tikai dzimtsarakstu nodaļas telpās, bet arī ārpus tām – pludmalē, meža vidū, pļavā vai jebkur citur, kur ir nodrošināti tam vajadzīgie apstākļi.

"Pie mums brauc laulāties no visas Latvijas, tā jūra cilvēkus pievelk, jo ir tik skaisti. Jaunie pāri izvēlas rīkot kāzas pludmalē, un arī Baltā kāpa ir ļoti populāra. Daudzi izvēlas arī vienkārši salaulāties mūsu telpās un pēc tam doties pie jūras fotografēties un svinēt,'' teic B. Meldere.

Savukārt Carnikavas Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Sanita Pundiņa stāsta, pie viņiem cilvēku interese par pludmales kāzām ir sarukusi, cilvēkiem esot apnicis stāvēt karstās smiltīs, bet arvien biežāk izvēlas precēties ezara krastā. "Ļoti skaistas laulību ceremonijas ir pieredzētas pie Pulksteņezera un Dzirnezera, meža vidū, kā arī dabas parkā "Piejūra"," norāda S. Pundiņa.