10.06.2015 17:00

Iespēja iepriecināt Ukrainas bērnus, kuri cietuši kara darbībā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Projekta "No ģimenes līdz ģimenei" ietvaros biedrība "Alianse Latvijas bez bāreņiem" aicina Latvijas ģimenes uz vienu mēnesi uzņemt savās mājās Ukrainas bērnus, kuri cietuši kara darbībās.

Kā portāls "Apriņķis.lv" uzzināja biedrībā "Alianse Latvijas bez bāreņiem", projekts ir paredzēts Ukrainas bērnu rehabilitācijai, kuri cietuši kara darbībā Ukrainas Austrumos. Plānots, ka 9-17 gadus veci bērni no Ukrainas Latvijā uzturēsies aptuveni mēnesi, kura laikā iepazīsies ar Latvijas kultūru, dabu, sportu un ģimenes dzīvi. Savukārt, kamēr atvases uzturēsies Latvijā, viņu vecāki intensīvi strādās pie jauna patvēruma un darba atrašanas Ukrainā, lai bērns varētu atgriezties drošākā vidē.

Kā norāda biedrības valdes locekle Irina Čžou,  ikviena Latvijas ģimene ir aicināta iesaistīties šajā projektā, brīvprātīgi uz laiku kļūstos par audžuģimeni kādam bērnam vai jaunietim no kara plosītās valts.

"Mēs meklējam pozitīvas, emocionāli stabilas ģimenes, kuras varētu sniegt bērniem ne tikai finansiālo nodrošinājumu, kā, piemēram, ēdiens, dzīves vieta, bet arī uzticību un sapratni. Protams, bērnam ir svarīgi, lai viņam ir arī sava teritorija – sava istaba. Tāpat svarīgi, lai kāds no ģimenes locekļiem pavada laiku ar bērniem, izvadājot bērnu uz kolektīviem pasākumiem," teic biedrības pārstāve.

Viņa arī skaidro, ka ņemot vērā, ka iesaistīšanās šajā projektā ir brīvprātīga, bērna atbraukšanas izmaksas, pēc iespējas, sedz arī audžuģimene.  Tāpat viņa norāda, ka katra ģimene pati var noteikt cik daudz bērnus savās mājās izmitināt. Iecerēts, ka bērni no Ukrainas Latvijā viesosies augustā, oktobrī un decembrī.

Lai pieņemtu bērnu no Ukrainas, ir jāvēršas biedrībā ar lūgumu atsūtīt pietekuma anketu. Tāpat ir jānosūta neliels apraksts par savu ģimenes dzīvi, kā arī mājvietas fotogrāfija. Vienlaikus būs nepieciešamas arī pases kopijas, taču tās var nodot biedrībai arī personiski, tikšanās laikā.

Pieteikuma anketu, kā arī citu precizējožu informācīju var saņemt rakstos uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Tāpat var droši zvanīt arī biedrības "Alianse Latvija bez bāreņiem" valdes loceklei I. Čžou pa tālruni: 26473487