30.04.2015 13:17

Turpmāk attaisnotajos izdevumos iekļaus arī izdevumus par bērnu interešu izglītību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Turpmāk attaisnotajos izdevumos iekļaus arī izdevumus par bērnu interešu izglītību arhīvs

Ceturtdien Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus iedzīvotāju ienākuma nodokļa likumā, nosakot, ka attaisnotajos izdevumos turpmāk iekļaus arī izdevumus par interešu izglītības programmu apgūšanu bērniem.

Kā portālam "Aprinķis.lv" pavēstīja Saeimas preses dienestā, jaunie noteikumi stāsies spēkā no nākamā gada janvāra, līdz ar to bērnu vecāki varēs atgūt ienākuma nodokļa daļu no summām, kas samaksātas, piemēram, par mūzikas, deju vai sporta nodarbībām bērniem.

Vienlaikus grozījumi arī paredz no nākamā gada ar ienākuma nodokli neaplikt personu dāvinājumus vai ziedojumus partijām vai partiju apvienībām. Tomēr šos izdevumus iekļaus attaisnotajos tikai tad, ja netiks pārsniegti 20 procenti no maksātāja apliekamā ienākuma lieluma.

Jāatgādina, ka ar ienākuma nodokli neaplikt personu dāvinājumus vai ziedojumus partijām, lai pilnveidotu politisko partiju sistēmu, rosināja Valsts prezidents. Ar labvēlīgāku nodokļu mehānismu mazu summu ziedotājiem plānots veicināt saikni starp sabiedrību un politiskajām partijām, teikts likumprojekta anotācijā.

Vēl likumu plānots papildināt ar regulējumu, lai novērstu iespēju darba tiesiskās attiecības aizstāt ar mikrouzņēmumu nodokļa maksāšanas režīmu, tā izvairoties nodokļus maksāt vispārējā režīmā un samazinot par darbiniekiem budžetā maksājamo nodokļu apmēru.