24.12.2014 17:11

Ziemassvētku zvaigzne un Ziemassvētku kaktuss

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ziemassvētku zvaigzne un Ziemassvētku kaktuss Einārs Binders

"Ziemassvētkiem ir arī savas puķes – Ziemassvētku zvaigzne jeb puansetija un Ziemassvētku kaktuss. Tās var izmantot gan svētku noskaņas radīšanai mājās, gan kā ziedus, ejot ciemos pie cilvēka, kuram ap Ziemassvētku laiku ir jubileja.

"Abas Ziemassvētku puķes, kā jau tas ziemā ziedošiem telpaugiem pienākas, labāk jūtas gaismā un ne pārāk lielā siltumā. Puansetijai ziedi ir koši sarkanās lapas. Lai abām puķēm izplauktu visi pumpuri, tās ir regulāri jālaista un divas reizes mēnesī jāpabaro ar ziedošiem telpaugiem paredzētu mēslojumu – "Vito", "Hortis" vai kādu citu," iesaka Ķekavas ziedu salona "Madara" pārdevēja floriste Eva Ramane.

Pēc svētkiem abiem telpaugiem ļauj turpināt augt un ziedēt. Uz vasaras pusi Ziemassvētku zvaigzne pati parādīs, ka grib atpūsties – parasti tā sāk nomest lapas. Tad puķe ir jāliek tumsā, piemēram, zem spaiņa, ja grib, lai arī nākamajos Ziemassvētkos tai uzplaukst sarkani ziedi.

Arī Ziemassvētku kaktusam patīk, ka pa vasaru par to gandrīz aizmirst un īpaši nelaista. Tas veicina ziedpumpuru ieriešanos. Nākamajā gadā, kad pumpuri ieriesušies, Ziemassvētku kaktusu nevajag grozīt, jo tad tam nekādas pārmaiņas nepatīk.