05.12.2014 11:16

Daudzbērnu ģimenes līdz gada beigām var pieteikties "Latvenergo" dāvinājumam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Šajā gadā realizētajai AS "Latvenergo" atbalsta programmai daudzbērnu ģimenes var pieteikties vēl līdz 31. decembrim.

Savukārt jau no 2015. gada 1. janvāra, piesakoties portālā www.e-latvenergo.lv, ģimenēm ar trim vai vairāk nepilngadīgiem bērniem būs iespējams saņemt valsts atbalstu, kas sniegs iespēju katru mēnesi par pirmajām 300 kilovatstundām (kWh) norēķināties par cenu, kas atbilst līdzšinējam Starta tarifam (0,0131 eiro par kWh).

Lai pieteiktos "Latvenergo" atbalstam, daudzbērnu ģimenes aktīvi izmanto visus pieejamos resursus: gan klientu pašapkalpošanās portālu e-latvenergo.lv, gan arī apmeklē AS "Latvenergo" klientu apkalpošanas centrus, informēja uzņēmumā. AS "Latvenergo" ir novērojusi nemainīgi lielu ģimeņu aktivitāti un interesi par sociālo atbalstu elektroenerģijas patēriņam – šogad dāvinājumu saņēmuši jau gandrīz 15 tūkstoši daudzbērnu ģimeņu.

Jau ziņots, ka 2014. gadā AS "Latvenergo" sociālās atbalsta programmas ietvaros daudzbērnu ģimenēm (ģimenēm ar trīs un vairāk bērniem vecumā līdz 18 gadiem ieskaitot) piešķir atbalstu, kas atbilst 84,24 eiro, papildus kompensējot klientam 2400 kWh par Starta tarifu. Lai izvairītos no dažādām birokrātiskām formalitātēm, atbalstam šogad var pieteikties arī tās ģimenes, kuras elektroenerģiju no "Latvenergo" pērk nevis tieši, bet caur starpniekiem – piemēram, norēķinās par patērēto elektrību ar namu apsaimniekotājiem vai dzīvokļu izīrētājiem un tamlīdzīgi. Tas nozīmē, ka, saņemot dāvinājumu, daudzbērnu ģimene var to pēc savas izvēles attiecināt uz jebkuru AS "Latvenergo" līgumu.

Savukārt nākamā gada 1. janvārī, atveroties elektroenerģijas tirgum, daudzbērnu ģimenes varēs saņemt valsts atbalstu norēķiniem par elektroenerģiju, ja tās būs izvēlējušās "Latvenergo" kā savu elektroenerģijas tirgotāju. Ģimenes, kurās aug trīs vai vairāk nepilngadīgi bērni vai aizbilstamie, pēc pieteikšanās atbalstam no 2015. gada 1. janvāra katru mēnesi par pirmajām 300 izlietotajām kilovatstundām varēs norēķināties par cenu, kas atbilst līdzšinējam Starta tarifam, bet par pārējām – atbilstoši izvēlētajam "Elektrum" produktam.

Lai saņemtu atbalstu, daudzbērnu ģimenēm, tāpat kā šogad piesakoties atbalstam, būs jāaizpilda pieteikšanās forma, kas būs pieejama portālā www.e-latvenergo.lv no 1. janvāra.