06.05.2013 12:26

Igauņi savākuši vairāk nekā 35 000 parakstu pret viendzimuma laulību atzīšanu un tradicionālās ģimenes modeļa graušanu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Igauņi savākuši vairāk nekā 35 000 parakstu pret viendzimuma laulību atzīšanu un tradicionālās ģimenes modeļa graušanu www.saptk.ee

2012. gada 12. novembrī Igaunijas Mērķiestāde (MI) ģimenes un tradīciju aizstāvībai uzsāka kampaņu, kuras mērķis ir iegūt plašas sabiedrības atbalstu ģimenes institūcijai un izrādīt pretestību centieniem šos sabiedrības pamatus ar likumu palīdzību sagraut.

Kampaņas centrā ir petīcija, kuras mērķis ir līdz Mātes dienai 12. maijā savākt vairāk nekā 25 000 parakstu un iesniegt tos valdībai, liekot tai skaidri saprast, ka tauta uzskata ģimeni par vērtību un neļaus to pakļaut ideoloģiskām manipulācijām. Patlaban zināms, ka ir saņemti jau vairāk nekā 35 000 parakstu, un parakstu vākšana turpinās.

Petīcija skan šādi: "Esmu pret viendzimuma personu kopdzīves atzīšanu par ģimeni un pret jebkuru tiesiskā statusa piešķiršanu šādai kopdzīvei jebkurā formā, ieskaitot dienas kārtībā esošo Kopdzīves likumu."

Petīcija jāskata kontekstā ar ģimeni pilnīgāk aprakstošo deklarāciju. Tas nozīmē arī, ka petīciju nevar uzskatīt par atbalstu kopdzīves likumam, pat ja tas neregulēs viendzimuma kopdzīvi.
Petīcijas pavadvēstuli ar pārskatu par faktiskiem apstākļiem var atrast šeit. Savukārt petīcijai var izteikt atbalstu šeit.

Petīcija
Daudzi cilvēki zaudējuši ticību un cerību, uz kuras pamata pēc neatkarības atgūšanas viņi sāka veidot Igaunijas valsti. Arvien vairāk cilvēku saprot, ka mūsu sabiedrība ir sastapusies ne tikai ar ekonomiskām un politiskām grūtībām, bet gan ar būtiski nopietnākām problēmām, kas liecina par nopietnu visas sabiedrības kultūras un morāles krīzi. Šī krīze aptvērusi arī ģimenes institūciju, kas ir veselas un ilgtspējīgas sabiedrības pats pamats.

Lai gan Igaunijas Republikas pamatlikuma 27. § sacīts, ka ģimene ir tautas pastāvēšanas un izaugsmes un visas sabiedrības pamats un kā tāds tas atrodas valsts aizsardzībā, mēs esam liecinieki tam, ka arvien neatlaidīgāk laulību un ģimenes institūcijas tiek mēģināts ar likumiem pārveidot, ietverot tajās arī homoseksuālas attiecības. Šim nolūkam vairākas labi finansētas organizācijas sadarbībā ar medijiem jau vairākus gadus mērķtiecīgi ietekmējušas sabiedrisko domu un lobējušas savas intereses, kā rezultātā Tieslietu ministrijā pašlaik tiek gatavots tā saucamais kopdzīves likumprojekts. Tajā laikā, kad mazākuma interešu aizsardzība ir ļoti augstā līmenī, salīdzinoši maz tiek darīts laulības, ģimenes un tās pamatā esošo morālo vērtību aizsardzībai pilsoniskās sabiedrības līmenī.

Atruna

Kampaņas paskaidrojumam gribam uzsvērt: mēs neuzskatām, ka visi cilvēki mums piekritīs – taču mēs gribam cerēt, ka cilvēki, kuri mums nepiekrīt, cienīs mūsu un citu cilvēku tiesības paust savus uzskatus un savu balsi padarīt dzirdamu. Cilvēku sanākšana savu pasaules uzskatu aizstāvībai ir elementāras pilsoniskās sabiedrības priekšnoteikums – tāpat ka iecietība arī pret mūsu viedokli atšķirīgiem viedokļiem. Tālab mēs kategoriski nosodām jebkurus centienus esošo kampaņu pasludināt par naidu veicinošu. Uzskatām par ļoti svarīgu saglabāt cieņu pret cilvēkiem, taču tas nenozīmē, ka mums būtu jāsamierinās ar patvaļīgu ģimenes kā fundamentālas sabiedrības institūcijas pārveidošanu un manipulēšanu ar sabiedrības morāliem pamatiem.
Iestāsimies par no saviem senčiem mantotām vērtībām un uzskatiem!

Iepriekš:
Igaunijā darbu sākusi Tautas saeima

Tautas dzīvība
Demogrāfija: ģimene, laulība, dzīvības svētums