06.05.2013 09:42

Belte: kanāli Latvijā pašlaik ar izklaidi ir pārforsējuši

Autors  Kasjauns.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Belte: kanāli Latvijā pašlaik ar izklaidi ir pārforsējuši www.kasjauns.lv

Televīzijas kanāli Latvijā pašlaik ar izklaidi ir pārforsējuši, un skatītāji sāk no tā nogurt, intervijā viedokli pauda sabiedriskās televīzijas vadītājs Ivars Belte, kurš saredz Latvijas Televīzijas iespēju piedāvāt skatītājiem alternatīvu.

"Skatītājs mazliet sāk sagurt no visa krāsainā, no visa komercpiedāvājuma, no viena un tā paša – "Rembo" no rīta un "CSI Miami" vakarā un atkal "CSI Miami" no rīta un "Rembo" vakarā. Man liekas, ka tā ir iespēja Latvijas Televīzijai. Bija brīdis, kad vakarā rādīja filmas, tās daudzi skatījās, un cita piedāvājuma nebija. Patlaban mēs esam izklaidi pārforsējuši," uzskata I. Belte.


Sabiedriskās televīzijas radošais potenciāls varētu nodrošināt alternatīvu. Viņš gan atzina, ka skatītāju nogurumu pamanījuši arī citi kanāli.

"Šķiet, ka neesmu vienīgais, kas šādi domā, jo LNT pozicionējums ir precīzi tāds, kur arī mēs gribam būt. Jautājums ir, kurš būs kvalitatīvāks, kuram būs labāks piedāvājums. Vācu dziedātājas Ninas Hāgenas dziesmā ir tādi vārdi "viss ir tik krāsains, es nevaru izvēlēties" – tā ir tā aina pašlaik televīzijā. Resurss mums ir fundamentāls, ko ar to izdarīt – tas ir jautājums," sacīja I. Belte.

Latvijas Televīzijas vadībā I. Belte sāka strādāt aprīļa sākumā. Televīzijas valde paplašināta līdz trim cilvēkiem – iecelts arī valdes loceklis programmu attīstības jautājumos un valdes loceklis finanšu un tehnoloģiju jautājumos.

Mediji – objektivitāte, vara un cilvēks – cik tālu drīkst iet?