11.04.2013 07:20

Dome Ikšķiles bāriņtiesas rīcību bērna atņemšanas gadījumā nevērtēs

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Ikšķiles novada dome nevērtēs nedz vietējās bāriņtiesas, nedz sociālā dienesta darbinieku rīcību pēc tam, kad vecākiem tika atņemtas aizgādības tiesības pār dažus mēnešus veco zīdaini, bet pēcāk tās vienkārši tika atjaunotas.

"Neviens netiks saukts pie atbildības, jo nav konstatēti pārkāpumi – pašvaldības darbinieki rīkojās likumīgi un profesionāli. Bez vecāku atļaujas pašvaldība nedrīkst paust konfidenciālu informāciju, tādēļ paplašinātu atbildi nesniegsim," komentē Ikšķiles novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Šulca.

Viņa gan piebilst, ka žurnālistu rīcībā esot vienpusēja un nepilnīga informācija. "Nedrīkst izraut no konteksta kādu faktu un veidot sensāciju. Vai kāds domā par paša bērna aizsardzības tiesībām?" taujā pašvaldības pārstāve.

Jau rakstījām, ka ikšķiliešu Agnijas un Ilmāra četrus mēnešus veco dēlēnu izņēma no ģimenes februārī, jo vecāki par viņu pienācīgi nerūpējoties. Savu lēmumu vietējā bāriņtiesa balstīja uz ģimenes ārstes ziņojuma par bērna veselības stāvokli. Aprīļa sākumā gan mazulis atgriezās mājās, jo vecākiem tika atjaunotas atņemtās aizgādības tiesības.

Iepriekš:
Vecāki Ikšķilē atgūst bāriņtiesas atņemto zīdaini