09.04.2013 15:22

Komentārs: Viesģimenes – atvieglotas bērnu pārdošanas instruments adoptēšanai uz ārzemēm

Autors  Jānis Gulbis, bijušais Rīgas bērnu tiesību aizsardzības centra vadītājs un Augstākās padomes deputāts
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Lai veiklāk apietu rindu adopcijā uz ārzemēm un veicinātu bērnu piegādi uz "laimes" zemēm rietumos, tika izgudrotas viesģimenes, kuras tagad ir kļuvušas par bērnu atlases lieliskiem variantiem.

To, ka bērnu adopcija rietumos ir bizness, neviens neslēpj. Darbojas vesela rinda bērnu tirgotāju aģentūru, kuras preci atlasa un novērtē, kā tas biznesā pieņemts. Cena tiek noteikta pēc preces kvalitātes. Labklājības ministrija, inspekcija, pseidotiesas – bāriņtiesas – gadiem rupji pārkāpj likumus un nekas. Ja kāds iebilst – ar to tūlīt izrēķinās pēc labākajiem mafijas paraugiem – organizēti. Sevišķi smagi ir tagad, kad Krievija aizliedza adoptēt savus bērnus uz ASV, un cenas aug griezdamās. 

Lūk, kas rakstīts Bērnu tiesību aizsardzības likumā par viesģimeni: tā ir "laulātie vai persona, kas uz laiku uzņem savā dzīvesvietā bērnu aprūpes iestādē ievietotu bērnu vai bērnu aprūpes iestādē kontaktējas ar tur ievietotu bērnu". Cik "sakarīgs" punkts! Bet arī tas tiek ignorēts, jo masveidā tiek atlasīti bērni no audžuģimenēm. Kāds visam tam ir rezultāts, labāk var pastāstīt pašas audžuģimenes, un arī to, kas notiek, ja kāds tam nepiekrīt.

Un viss tas tiek veikts pēc "izcilo profesionāļu" pavēles no inspekcijas. Pienācis laiks nopietni izvērtēt šīs valsts birokrātiskās institūcijas īstos darbības mērķus un intereses. Tikpat svarīgi ir izgaismot bērnu tirgotāju mafijas lobijus varas struktūrās. Ceru, ka arī Viesītes, Krustpils, Siguldas, Ikšķiles, Bauskas, Vecumnieku un pārējo novadu vēlētāji pašvaldību vēlēšanās nopietni izvērtēs, cik viņu novadu "gudrās" galvas ir spējīgas izprast gan valsts likumus, gan starptautiskās tiesību normas ģimenes un bērnu aizsardzībā. Vai arī tomēr turpmāk ļausim viņiem ar savu bezdarbību iznīcināt valsts nākotni?!

Iepriekš:
Vecāki Ikšķilē atgūst bāriņtiesas atņemto zīdaini

Izmisīga cīņa par bērnu – vai vecāki atgūs savu meitu?