25.03.2013 12:50

Francijā geju laulību likuma pretinieki protestē pret bērnu adopciju

Autors  www.tvnet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Francijā geju laulību likuma pretinieki protestē pret bērnu adopciju www.tvnet.lv

Simtiem tūkstoši cilvēku svētdien devās gājienā pa Parīzes centru, protestējot pret likuma projektu, kas paredz legalizēt viendzimuma pāru laulības un atļaut šiem pāriem adoptēt bērnus.

Policija lietoja asaru gāzi un stekus, lai padzītu dažus simtus demonstrantu no Elizejas lauku avēnijas, kura ved gar prezidenta pili. Francijas iekšlietu ministrs Maniels Valss paziņoja, ka desmitiem cilvēku ir aizturēti, bet nesniedza sīkākas ziņas.


Varas iestādes bija aizliegušas demonstrantiem doties gājienā pa Elizejas lauku avēniju, kā iemeslu minot sabiedriskās kārtības apdraudējumu, tāpēc viņi izvēlējās piecu kilometru garu maršrutu no biznesa rajona "La Defense" līdz Triumfa arkai.

Organizatori apgalvoja, ka gājiena dalībnieku skaits palielinājies līdz 1,4 miljoniem. Policijas sākotnējās aplēsēs gājiena dalībnieku skaits bija aptuveni 300 tūkstoši.

Parlamenta apakšpalāta ir pieņēmusi minēto likuma projektu, un aprīlī tā izskatīšana un pieņemšana ir paredzēta parlamenta augšpalātā Senātā. Abās parlamenta palātās dominē Francijas prezidenta Fransuā Olanda Sociālistiskā partija un tās sabiedrotie.

Protestētāji vēlas, lai valdība rīkotu referendumu par šo likumprojektu. Viņi uzsvēra Francijas ekonomikas problēmas un kritizēja Olanda valdību par to, ka tā ignorē aktuālos jautājumus, cenšoties izpildīt Olanda priekšvēlēšanu solījumu par "laulību visiem".

Gājienā tika nesti transparenti ar uzrakstiem "Mēs gribam darbu, nevis geju laulību" un "Nē gekstrēmismam".

Tautas dzīvība